TikTok забранен в друга държава: Каква е причината за блокирането на достъпа?tiktok zabranen v oshte edna darjava

TikTok забранен в друга държава: Каква е причината за блокирането на достъпа?

Докато TikTok, който беше на дневен ред с ембарго от дълго време, се очакваше да бъде блокиран за достъп в САЩ, той действа по-рано в Киргизстан. Ето и подробностите. Въпреки че беше много критикуван, когато беше пуснат за първи път, TikTok, който днес е най-яростният съперник на Instagram, е обект на ембарго, тъй като е социална медия с произход от Китай. Докато се очаква използването на TikTok да бъде забранено в САЩ, Киргизстан блокира достъпа до TikTok от днес.

Достъпът до TikTok е отказан в Киргизстан

Посочва се, че достъпът е блокиран, тъй като TikTok не е спазил закона, който включва мерки за предотвратяване на увреждане на здравето, физическото, интелектуалното, умственото, духовното и моралното развитие на децата.

Властите за първи път взеха това решение през август 2023 г., позовавайки се на здравето на децата. По това време, след дискусии с представители на TikTok, беше решено да не се прилага решението за блокиране на достъпа.

Въпреки че решението за блокиране на достъпа беше потвърдено от Министерството на цифровото развитие , на доставчиците на интернет услуги в страната беше казано да ограничат достъпа до TikTok и беше поискано да предоставят писмен отговор, в който се посочва, че те са блокирали достъпа днес, 18 април.

Подобни публикации

  1. Добри новини за нови функции на Windows за стари компютри!
  2. Илон Мъск иска да създаде супер компютър
  3. Ново разширение на Google Gemini е в YouTube Music
  4. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  5. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.