Тим Кук: Android е много по-опасен от iOS!android vs ios

Тим Кук твърди, че Android съдържа 47 пъти повече злонамерен софтуер от iOS. Твърдението на Кук ядоса потребителите на Android.

Тим Кук направи доста тревожно твърдение по отношение на операционната система Android.Кук каза, че Android има 47 пъти повече зловреден софтуер от iOS. Главният изпълнителен директор на Apple също заяви, че приложенията, инсталирани от източници на трети страни, могат значително да повлияят неблагоприятно на сигурността.

Твърденията за Android на Тим Кук водят до противоречия 

Едно от най-големите предимства на операционната система Android пред iOS е, че тя дава на потребителите по-голям контрол и позволява инсталирането на приложения от източници на трети страни. Това означава, че можете да изтегляте приложения от платформи, различни от Google Play Store.

Базираният в САЩ технологичен гигант Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук, една от най-популярните операционни системи в света в някои описания за Android, е намерена.Кук твърди, че Android има 47 пъти повече зловреден софтуер от iOS , но не е предоставил никакви източници, но има проучване от 2019 г. по този въпрос.

Със споменатото проучване беше разкрито, че Android е отговорен за 47,15% от заразяващите устройства със зловреден софтуер, Windows (PC) за 35,82%, IoT за 16,17% и iOS за по-малко от 1%.

В проучване, проведено през 2020 г., беше разкрито, че Android е отговорен за 26,6% от заразяващите устройства със зловреден софтуер, а iOS за 1,7%. Когато сравняваме 2 години, виждаме, че Android успя да намали този процент от 47,15% на 26,6% в рамките на 1 година. В iOS има увеличение с около 0,7%.

Прочети Още: Логото на DACIA придобива чисто нов облик

В резултат на това данните, получени през 2020 г., не съответстват на твърдението на Кук. Въпреки че причината за това несъответствие е неизвестна, има вероятност предявеното твърдение да не е вярно.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук в изявлението си, че iPhones са по-рядко насочени от злонамерен софтуер в сравнение с устройства с Android, също заяви, че iPhone не се предлагат от източници на трети страни, а именно от App Store, който е официалният магазин за приложения на Apple. беше, защото изтеглянето не беше разрешено.

Кук каза още, че разрешаването на инсталирането на приложения от източник на трета страна е могло да загуби много от стъпките, които App Store е предприел, за да даде приоритет на сигурността на iPhone устройствата и поверителността.

Подобни публикации

  1. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  2. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  3. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  4. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!
  5. Huawei Pura 70 Ultra идва да стане крал на пазара на смартфони (ревю)

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.