Топ приложения които изразходват най-много мобилен интернет

podobni na instagram profili

Ако искате да намалите употребата, за да защитите интернет в пакета си, ние сме тук със списъка с най-много приложения които изразходват от вашият мобилен интернет.

Скъпите интернет пакети у нас често ни карат да бъдем предпазливи. Ако искате да запазите използването си под контрол, за да защитите вашия интернет пакет, ние сме тук със списъка с приложения, които ядат най-много интернет. И така, кои са най-консумиращите интернет приложения?

Както можете да си представите, видео и визуалните мобилни приложения са приложенията с най-голяма употреба на интернет. Поради тази причина ще бъде много полезно да актуализирате настройките си, особено в такива приложения, за да спестите данни.

Кои са  приложенията най-много които изразходват мобилен интернет?

 • Instagram: 720 MB / час
 • YouTube: 300MB / час
 • Netflix: 250 MB / час
 • Snapchat: 160MB / час
 • Facebook: 160 MB / час
 • Spotify:  72 MB / час
 • Хром: 60MB / час

Измерванията се основават на 360p резолюция в YouTube и ниска резолюция на Netflix. Трябва също така да се напомни, че докато се изчисляват данните, настройките за спестяване на данни в тези приложения не са включени. Окончателното използване на данни може да варира в зависимост от вашето устройство и избраните конфигурации на настройките.

1. Instagram

Почасово използване на данните: 720 MB

Instagram, който всички обичаме, е буквално чудовище за данни. Ако искате да прекарате един час на тази платформа, трябва да жертвате приблизително 720 MB интернет. Поради тази причина най-важното приложение, на което трябва да обърнете внимание, несъмнено се откроява Instagram.

2. YouTube

Почасово използване на данни: 300 MB

Разделителната способност, която избирате във видеоклиповете, които гледате в YouTube, пряко влияе върху използването на данни. От друга страна, за средностатистически потребител почасовото потребление на данни в YouTube при разделителна способност 360p може да се изчисли като приблизително 300 MB. Разбира се, не пренебрегвайте настройката на разделителната способност за по-малко консумация на данни.

3. Netflix

Почасово използване на данни: 250 MB

Netflix налага ограничения за разрешаване на използването на мобилни данни. Така че, ако искате да гледате или изтеглите едночасов филм, трябва да жертвате 250 MB от вашия интернет пакет. Това всъщност е много по-добър компромис от другите приложения. Между другото, нека ви напомним, че тези данни са с ниска разделителна способност.

4. Snapchat

Почасово използване на данни: 160 MB

Ако искате да сърфирате в Snapchat, популярната платформа за социални медии, ще харчите 160 MB данни на всеки час. В този момент преглеждането или качването на Snap за просто изчисление ще отнеме средно 1 MB.

5. Facebook

Почасово използване на данни: 160 MB

Ако обичате да гледате видеоклипове във Facebook, ще консумирате 160MB данни по време на средния час на сърфиране. Ако приемем, че пропускате видеоклиповете, тогава почасовото потребление на данни ще бъде намалено наполовина, което е 80 MB. Накратко, изборът е ваш.

6. Spotify

Почасово използване на данните : 72 MB

Добре е да слушате музика. В зависимост от настройката за качество, която слушате, консумацията на данни ще бъде 43 MB на час при 96Kbps, 72 MB на час при 160Kbps и 144 MB на час при 320Kbps. Spotify ви позволява да избирате между тези три настройки и повечето потребители използват стойности 160Kbps. Следователно може да си помислите, че харчите 72 MB на час.

7. Chrome

Почасово използване на данни: 60 MB

По принцип не е лесно да се определят стойностите на консумацията на данни в Chrome, тъй като уебсайтовете, които разглеждате, ще бъдат основният фактор за определяне на колко данни харчите. По време на смесен тест установихме, че средно 60MB консумация на данни за час употреба.

Стигнахме до края на този списък, който създадохме за вас. И така, какви са приложенията, които налагат консумацията на данни на вашия смартфон? Не забравяйте да споделите мнението си по темата с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Instagram вече ще цензурира снимки с голота в DM
 2. Какво представлява динамичният остров, който познаваме с iPhone 14 Pro?
 3. YouTube с нов дизайн за мобилни устройства и мрежа
 4. 9 неизвестни функции на Twitter
 5. TikTok имитира някои функции на BeReal!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.