Тъчскрийна на телефона не работиdispleya na telefona ne raboti

Част от тъчскрийна не работи

Част от тъчскрийна на телефона не работи, отговорът на въпроса какво да правя се чуди от много потребители, които срещат досадни проблеми на мобилни устройства.

Подготвили сме ръководство за хората, които се чудят отговора на въпроса дали сензорът на телефона не работи , какви са методите за решение. Ръководството, което подготвихме, съдържа методи, които могат да помогнат за отстраняването на досадния проблем, с който много хора се сблъскват от време на време.

С широкото разпространение на смартфоните и особено с популяризирането на приложенията за социални медии, времето, прекарано на мобилни устройства, се увеличи значително. Това означава, че хората пипат телефоните си много през деня.

Потребителите може да срещнат някои проблеми със своите смартфони с течение на времето. Един от тези проблеми е, че докосването не работи. И така, какви методи трябва да се приложат за отстраняване на много досадния проблем?

Дисплея на телефона не реагира какви са решенията?

  • Изключете и включете телефона.
  • Отстранете протектора на екрана.
  • Стартирайте устройството в безопасен режим.
  • Сканиране за вируси.
  • Занесете телефона в официалния технически сервиз.

По-горе са методите, които могат да се приложат в случаите, когато докосването не работи на смартфони. Можете да намерите подробности за методите в списъка по-долу.

Изключете и включете телефона
Първият метод, който може да се приложи, ако функцията за докосване не работи, е да рестартирате. Този метод може да помогне за отстраняването на някои досадни проблеми. Можете да изключите телефона, като натиснете и задържите бутона за захранване за известно време.

След като изключите смартфона си, изчакайте около 10 секунди и след това го включете отново, като натиснете и задържите бутона за захранване. След като този процес приключи, проверете дали проблемът е отстранен.

Отстранете протектора на екрана
Скрийнсейвърът може да е причината сензорът на вашето мобилно устройство да не работи. Протекторите за екран, които предпазват от драскотини и удари, понякога могат да причинят неработоспособност на докосването. Затова опитайте да премахнете протектора на екрана на вашето устройство.

Ако тъчът започне да работи, не препоръчваме да продължите да използвате вашия смартфон без протектор за екрана, тъй като, както споменахме по-горе, този продукт предпазва екрана от удари и драскотини. Можете да закупите различни марки протектори за екрана.

Стартирайте устройството в безопасен режим
Ако сензорният екран все още не работи, въпреки че сте премахнали протектора на екрана, можете да опитате да стартирате устройството в безопасен режим, защото някои приложения, инсталирани на вашето мобилно устройство, може да причиняват проблема с докосването.

Процесът на зареждане в безопасен режим може да се различава от телефон до телефон. Ако тъчпадът е започнал да работи след стартиране на вашето устройство в безопасен режим, източникът на проблема са инсталираните приложения. За да разберете кое приложение причинява проблема, трябва да деинсталирате приложенията едно по едно и да ги изпробвате.

Сканиране за вируси
Ако сензорната функция на вашия смартфон понякога работи, а понякога не, източникът на проблема може да е зловреден софтуер, заразяващ системата. Ако имате същия проблем на вашето устройство, можете да сканирате за вируси.

Ако нямате инсталирано антивирусно приложение на мобилното си устройство , можете да разгледате списъка с най-добрите антивирусни програми . Можете да извършите процеса на сканиране веднага след процесите на изтегляне и инсталиране.

Занесете телефона в официален технически сервиз
Ако нито един от горните методи не работи, проблемът най-вероятно е свързан с хардуера. Поради тази причина можете да занесете смартфона си в официалния технически сервиз. Техническата служба ще открие и отстрани проблема.

При допир на екрана телефонът не работи

Ако при докосване на екрана телефонът не работи и сте направили приложили изброените неща от наши специалисти в областта най – добре е да се обънете към някой специализиран сервиз който ще ви даде резултат.

В тази статия сме обяснили кои методи трябва да се прилагат в случаите, когато докосването на смартфона не работи. Ако сте разрешили досадния проблем с различен метод, можете да го споделите в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Honor Magic 6 Pro ще се предлага с поддръжка за бързо зареждане
  2. Плановете на Apple за изкуствен интелект в серията iPhone 16
  3. Нови подробности за екрана на Samsung Galaxy S24 Ultra: Супер тънка рамка!
  4. Нов детайл на дизайна нови изображения на Samsung Galaxy A55
  5. Характеристики и цена на Samsung Galaxy SmartTag 2

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.