Учени поканиха извънземни!ucheni izpratiha pokana za izvanzemni

Не е шега, факт е: Учени поканиха извънземни!

В покана, изпратена от град Лексингтън, извънземните са поканени в щата Кентъки. Ето подробности за проекта! Град Лексингтън, Кентъки, официално изпрати покана за извънземен живот, който се надява да съществува в близка звездна система.

Това е туристическо шоу, но поканата е истинска. Поканата, изпратена до звездната система TRAPPIST-1 чрез инфрачервен лазер, е проект на туристическото бюро Лексингтън.

Според VisitLEX инженери, лингвисти и космически агенции са работили заедно, за да се случи това . Целевата звезда е на 40 светлинни години от Земята, което означава, че извънземните, които искат да посетят Лексингтън, ще знаят, че са поканени през 2063 г.

Комуникацията включва карта на прости числа, елементи, свързани с живота, изображения на вода, етанол и допамин, форми на кон и хора и пейзаж. Включени са също няколко изображения на Лексингтън и аудиозапис на блус музиканта от Лексингтън Ти Ди Йънг.

Поканата идва от туристическа фирма

pokana za izvanzemni

Информационен бюлетин на VisitLEX за потенциални посетители рекламира тучни хълмове (идеални за кацане на космически кораби, твърдят те), коне и бърбън, който туристическата служба признава, че е основен вкус.

Всъщност не е ясно дали в системата TRAPPIST-1 съществува някакъв живот, да не говорим за интелигентен живот. Миналата година данните, получени от космическия телескоп Webb, разкриха, че TRAPPIST-1b, една от екзопланетите, обикалящи около TRAPPIST 1, няма атмосфера.

Две нови бързи зарядни идват от Samsung

Това потвърди, че няма потенциал за живот на TRAPPIST-1b, тъй като животът, какъвто го познаваме, изисква атмосфера, за да оцелее. След това откритие Уеб установи, че на планетата TRAPPIST-1c няма атмосфера или ако има, това е най-много тънка атмосфера.

Разбира се, системата TRAPPIST все още има още пет екзопланети, които теоретично биха могли да приемат цивилизации, които могат да интерпретират нейните покани. Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Откриха най-голямото съоръжение в света срещу климатичната криза: каква е технологията за улавяне на въглерод от атмосферата?
  2. Светът става по-топъл: Ще се използва нов цвят в прогнозата за времето!
  3. Какво е слънчево изригване? Причини и последствия
  4. Интересно откритие на учени: Планета с кипящи океани!
  5. Какво е космически асансьор? Може ли да се построи космически асансьор?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.