Стратегически ход от Volkswagen към Teslavw rivian

Стратегически ход от Volkswagen към Tesla: Идва ли нов конкурент?

VW ще инвестира до 5 млрд. долара в Rivian. Това партньорство ще увеличи конкуренцията на пазара на електрически превозни средства. Ето и подробностите! Германският автомобилен гигант Volkswagen (VW) обяви, че ще инвестира до 5 млрд. долара в базирания в САЩ производител на електрически автомобили (EV) Rivian. Това съвместно предприятие ще позволи на VW и Rivian да споделят технологии. След обявяването акциите на Rivian се увеличиха с почти 50%.

Повишаване на конкуренцията на пазара на електрически автомобили

Това сътрудничество се осъществява в момент, когато конкуренцията между производителите на електрически превозни средства се засилва и западните страни въвеждат мита за внос на Китай. Според сделката VW първоначално ще инвестира 1 млрд. долара в електрически камиони и производители на SUV автомобили, а планира да инвестира 4 млрд. долара в компанията до 2026 г.

Основана през 2009 г., Rivian все още не е обявила тримесечна печалба. През първия триместър на 2024 г. компанията отчете нетни загуби от над 1,4 млрд. долара. С натиск от страна на конкурентите на Tesla и Китай, като VW, той се опитва да премине от превозни средства, задвижвани с изкопаеми горива, към електрически превозни средства.

Някои инициативи за електромобили бяха принудени да постигнат напредък във висока конкурентна среда и с въздействието на високите лихвени проценти върху покупките на големи билети. Това партньорство ще позволи на германския автомобилен производител да използва този софтуер в собствените си превозни средства, осигурявайки незабавен достъп до софтуера на VW.

Автомобилните гиганти също са изправени пред нарастваща конкуренция от страна на китайските производители на електрически превозни средства, които в световен мащаб се разширяват в световен мащаб. По-рано този месец Европейският съюз (ЕС) обяви, че ще прилага тарифи за внос на електрически превозни средства от Китай на до 38%.

Разследването на Европейската комисия от месеци установи, че китайските компании за електрически превозни средства „несправедливо са подметнати“. Китай определи тези мита в нарушение на правилата за международна търговия и определи разследването като „защита“.

Този план дойде веднага след като САЩ обявиха, че ще увеличат данъците върху вноса на електрически превозни средства от 25% на 100%. Тази седмица Канада обяви, че обмисля подобен ход, за да се адаптира към съюзниците си.

Също така във вторник Tesla обяви, че ще изтегли повечето от своите Cybertrucks, продавани в Съединените щати поради проблеми с чистачките и външните тапицерии. Изземванията обхващат повече от 11 000 автомобила, които за първи път са на разположение за продажба в края на ноември миналата година.

Подобни публикации

  1. Koenigsegg Jesko Absolut: Оставя Bugatti отзад със скорост 500 км/ч!
  2. Интересен ход от Spotify: Деактивира устройството Car Thing!
  3. Tesla сложи край на ерата на докосването на волана!
  4. Tesla работи върху гласовия асистент в колата!
  5. Електрическите автомобили може да са още по-ценни: Открит е нов метод за удължаване живота на батериите!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.