Какво представлява Watercube, който произвежда вода от въздух? Как работи?watercube

Какво представлява Watercube, който произвежда вода от въздух? Как работи?

Разработено е устройство, което произвежда вода от въздуха, което може да бъде решение на сушата и глада в резултат на глобалното затопляне. Ето характеристиките и цената на Watercube! Чисто нови технологични продукти бяха представени на Consumer Electronics Show. Това събитие, чието съкращение е CES, означава „Панаир на потребителската електроника“, беше посетено от хора от цял ​​свят.

Един от най-обсъжданите продукти на панаира по отношение на битовата електроника беше „WaterCube (WC-100)“. Способността на това устройство да произвежда вода от въздух предизвика голямо вълнение, тъй като беше обещаваща инициатива за устойчивост.

Ето какви са характеристиките и операционната система на устройството с форма на кубче! Какво е Watercube (WC-100)?

Според Genesis Systems това устройство ще може да работи при определени условия на климат и влажност. Сред тези условия съотношението от 40 към 100% е дадено за влажност. Разбираме, че устройството не може да работи на места с нива на влажност под 40%.

По отношение на температурата е споделено, че осигурява работа при температури над 15 градуса. Така че ще можете да използвате това устройство при стандартна стайна температура.

Относителната влажност трябва да бъде между 26 – 60%. Когато разгледаме тези данни, можем да кажем, че е подходящ за използване почти навсякъде.

Това устройство, за което се смята, че предоставя решение на един от глобалните проблеми на жаждата и сушата, има капацитет дори да елиминира нуждата от водни системи в общините.

Как работи Watercube (WC-100)?

Проектиран като преносимо устройство, продуктът е подходящ за използване в жилищни помещения, разположени далеч от електрическата мрежа, нормални домове и навсякъде, където имате нужда от лесен за пренасяне източник на вода. Има възможност за целодневна работа.

Има общ производствен капацитет от 450 литра. Този капацитет се определя ежедневно. С други думи, можете да получите общо 450 литра чиста вода от това устройство за 24 часа.

Продуктът, който се описва като първи в света, няма конкурент, разработен досега. Той директно произвежда чиста и годна за пиене вода. Посочено е, че водата, взета от това устройство, не трябва да се подлага на допълнителна обработка, за да бъде годна за пиене.

Производството на вода за по-големи площи може да се постигне чрез използване на няколко от тези устройства, които могат да преобразуват влагата във въздуха в чиста вода. С други думи, може да се изпробва идеята за задоволяване на ежедневните нужди от вода на жилищна сграда чрез комбиниране на няколко водни куба.

Беше споделено, че качеството на водата отговаря на изискванията на международните стандарти като USA и NSF. Има сменяем воден филтър 0,01 микрометра, UV пречистване на водата, специална система за филтриране и въздушен филтър Merv 13.

Instagram навлиза в чисто нова ера в заявките за следване

За да работи устройството, е необходим 240 V AC ток. Необходимо е електрическо захранване от 30 ампера. При консумация от 12 kW се изразходват 100 kWh на ден. Възможно е да имате напълно независим източник на вода, като използвате това устройство в жилищно пространство, където електричеството се генерира от слънчеви панели.

Watercube (WC-100) Цена

В момента устройството е налично за предварителна поръчка. Посочената цена е 20 000 долара. Кубичното и модерно проектирано устройство има и версия WC-1000. Тази версия може да бъде предпочитана в мащабни проекти и търговски институции.

Подобни публикации

  1. Какво представлява функцията за проследяване на очите на iPhone?
  2. Стана ясна цената на iPhone SE 4, който ще разтърси пазара на смартфони!
  3. Asus Rog съюзник
  4. Проблемът в iOS 17.5 създаде бъркотия в iPhone
  5. Как да използвам ChatGPT в WhatsApp?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.