Как да коригирате проблем с подготвянето на Windows Не изключвайте компютъра си?windows 11

Как да коригирате проблем с подготвянето на Windows Не изключвайте компютъра си?

Какви са методите, които могат да се приложат при проблема Windows се готви да не изключва компютъра ви? Ето начини за отстраняване на досадния проблем! Подготовката на Windows, не изключвайте компютъра си , пряко влияе отрицателно на потребителското изживяване. В това ръководство сме обяснили как да коригираме проблема, при който работният плот не може да бъде достъпен и компютърът не може да се използва правилно. Можете да разрешите проблема, като следвате методите в нашето ръководство.

Подготовка на проблем с блокиране на Windows при изключване е един от често срещаните проблеми, с които се сблъскват потребителите на Windows 10 и Windows 11. Преди да преминем към методите за решение, нека разгледаме кои фактори са ефективни при възникването на досадния проблем.

Подготовка на Windows Не изключвайте компютъра си Какъв е проблемът?

Проблемът с подготвянето на Windows за автоматично възстановяване е проблем, който обикновено възниква на компютри с операционни системи Windows 10 и Windows 11. Ако на екрана няма код за грешка, е трудно да се определи причината, но някои от възможните причини са:

 • Несъвместим софтуер
 • Проблеми с инсталираните драйвери
 • Някои повредени файлове в системния регистър
 • Липсваща или неуспешна инсталация на актуализация на Windows
 • Зловреден софтуер
 • Чакащи софтуерни актуализации
 • Грешка при стартиране

Изброихме факторите, които могат да причинят проблема с подготовката на Windows 10 за автоматично възстановяване. И така, какви стъпки трябва да следвам, за да поправя проблема, когато компютърът ми не се рестартира?

Стъпки за решение за проблем Моят компютър не се рестартира

 1. Изчакай за малко.
 2. Проверете периферните устройства.
 3. Извършете хардуерно нулиране.
 4. Стартирайте в безопасен режим.
 5. Използвайте Възстановяване на системата.
 6. Стартирайте Startup Repair.
 7. Преинсталирайте Windows.

Изчакай за малко

Ако сте се сблъскали с въпросния проблем, първо трябва да изчакате известно време. Ако проблемът не се разреши след търпеливо изчакване известно време, можете да продължите към следващата стъпка.

Проверете периферните устройства

Периферни устройства, които свързвате към компютъра си чрез портове, може да са причина за досадния проблем. Поради тази причина премахнете периферните устройства и проверете дали проблемът е отстранен. Ако не, проверете следващата стъпка.

Извършете Hard Reset

Друг метод, който можете да приложите, е да извършите хардуерно нулиране. След като извършите хардуерното нулиране, проверете дали проблемът е отстранен. Подготовката на Windows не изключва компютъра, ако проблемът не е разрешен, преминете към четвърта стъпка.

Стартирайте в безопасен режим

Трябва да прегледате средата за възстановяване на Windows, преди да включите безопасен режим. За да направите това, първо натиснете и задръжте бутона за захранване за 10 секунди. Натиснете отново бутона за захранване, за да включите компютъра. Натиснете и задръжте отново бутона за захранване за 10 секунди, докато компютърът се рестартира. Натиснете отново бутона за захранване.

Натиснете и задръжте бутона за захранване за 10 секунди отново, за да изключите компютъра. Повторното натискане на бутона за захранване ще отвори средата за възстановяване на Windows. Натиснете „Отстраняване на неизправности“, след това „Разширени опции“. Влезте в категорията „Настройки при стартиране“. Щракнете върху бутона „Рестартиране“.

Използвайте Възстановяване на системата

Можете да използвате инструмента за възстановяване на системата, за да коригирате проблема с подготвянето на Windows за автоматично възстановяване . Отворете средата за възстановяване на Windows, като следвате стъпките в предишния метод, изберете „Възстановяване на системата“ и следвайте инструкциите на екрана.

Стартирайте Startup Repair

Инструментът за поправка при стартиране може да реши този проблем. За да получите достъп до този инструмент, първо трябва да отворите средата за възстановяване на Windows. В следващата стъпка щракнете върху категорията „Поправка при стартиране“ и следвайте инструкциите на екрана.

Преинсталирайте Windows

Ако първите шест метода не работят, можете да опитате да преинсталирате Windows. Ако не искате да изпробвате този метод, можете да използвате програмата PassFab FixUWin, която успя да привлече вниманието с лесната си употреба и разширени функции.

Как да поправя компютъра ми да не се рестартира с PassFab FixUWin?

Стъпките за ръчно отстраняване на неизправности изискват технически познания и една грешна стъпка има потенциал да повреди допълнително системата. Оборудван с разширени функции, PassFab FixUWin предлага автоматично решение за досадни компютърни проблеми. По този начин е възможно да спестите време и лесно да разрешите проблемите.

Програмата, която може да се използва лесно дори от потребители с основни познания, бързо коригира много проблеми, включително компютърът ми не се рестартира, син екран, черен екран на Windows, актуализацията на Windows е блокирала. И така, как да разрешите проблема с това, че Windows не изключва компютъра ви с помощта на PassFab FixUWin ?

Стъпка 1 : Изтеглете и инсталирайте PassFab FixUWin на вашия компютър.
Стъпка 2 : Поставете USB устройство и изберете „Създаване на стартиращ диск сега“ от програмата.passfab fixuwin
Стъпка 3 : Изберете вашето USB устройство от списъка и натиснете бутона „Напред“.passfab fixuwin create
Стъпка 4 : Включете USB устройството в проблемния компютър. Изключете и включете компютъра.
Стъпка 5 : Покажете екрана на Bios и поставете USB устройството първо от интерфейса за зареждане.passfab fixuwin boot
Стъпка 6 : Запазете промените и рестартирайте системата.
Стъпка 7 : Натиснете бутона Automated Repair от програмата.passfab fixuwin smart system repair
Стъпка 8 : Изберете дяла, който трябва да поправите. Натиснете бутона „Стартиране на ремонта“.passfab fixuwin automatically repair windows system issues
Стъпка 9 : Натиснете бутона „Рестартиране“.passfab fixuwin automatically repair completed

Когато следвате тези стъпки, проблемът с подготвянето на Windows 10 за автоматично поправяне вече ще бъде разрешен.

По случай 13-тата годишнина на PassFab в момента е пусната оферта „купете едно-получете едно безплатно“. Освен това има лотария с iPhone 14, iPad Air 5 и код на купон, който предлага 20% отстъпка. Можете да видите възможности, които не можете да пропуснете, на страницата на кампанията на PassFab.

Заключение
Обяснихме различни методи, които могат да бъдат приложени към проблема с подготовката на Windows не изключвайте компютъра си . Методите в нашето ръководство могат да помогнат за отстраняването на проблема, но са малко тромави и не са окончателно решение.

За тези, които не искат да се занимават с тези методи, сме обяснили подробно какво предлага програмата PassFab FixUWin и как може да се реши проблемът с тази услуга. Благодарение на удобния си интерфейс, PassFab FixUWin, който може лесно да се използва от всеки потребител на компютър, бързо решава проблема с подготовката на Windows за автоматична поправка.

Програмата, която е в тази индустрия от години и се използва безопасно от милиони хора, също така е в състояние лесно да коригира повечето често срещани проблеми с компютри с Windows. Освен това той прави това без загуба на данни.

Съвместим с операционни системи Windows 11/10/8.1/8/7, инструментът за поправка може да извършва операции като възстановяване на парола за влизане в Windows и продуктов ключ, възстановяване на данни, архивиране и възстановяване, както и решаване на проблеми.

Налична е безплатна пробна версия, която ви позволява да разгледате по-отблизо PassFab FixUWin. След като използвате демо версията, можете да закупите месечен или годишен абонамент чрез страницата за покупка на PassFab FixUWin. По този начин вече не трябва да се справяте с проблеми с Windows.

Често задавани въпроси относно компютъра ми не се рестартира
Ще отговорим на въпросите за проблема с подготовката на Windows, компютърът не се изключи.

Какво причинява блокирането на компютъра?
Много фактори могат да причинят срив на компютъра, включително несъвместим софтуер, проблеми с инсталирани драйвери, повредени файлове в системния регистър, липсваща или неуспешна инсталация на актуализация на Windows, зловреден софтуер, чакащи актуализации на софтуера.

Как да коригирам замръзналия екран на компютъра?
Има няколко метода за проблема със замръзването на екрана на компютъра. Можете да рестартирате компютъра, да проверявате за актуализации, да сканирате за вируси, да деинсталирате програми, които не използвате. Ако не искате да се занимавате с тях, можете бързо да разрешите проблема с помощта на PassFab FixUWin.

Колко време отнема възстановяването на системата?
Процесът на възстановяване на системата на компютри с Windows обикновено отнема около 30 до 40 минути, но това време се влияе от хардуерните компоненти в компютъра. Поради това на някои компютри може да се изпълни за по-кратко време.

Има ли специални предпазни мерки за избягване на този проблем?
За да избегнете този проблем, можете да поддържате Windows, програмите и драйверите, които използвате, актуални и редовно да сканирате за вируси. Трябва да се отбележи, че дори когато ги правите, има възможност да срещнете въпросния проблем.

Подобни публикации

 1. Как да изтрия акаунт в Instagram? Връзка за постоянно закриване на акаунт
 2. Как iPad Pro ще издържи на сгъване?
 3. Как се прави скрийншот на лаптоп?
 4. Телеграм не изпраща смс код? Проблем и Решение в лесни стъпки
 5. Как да активирам електронен ваучер за храна? Е – Voucher

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.