Нашите работни места са в опасност: тук идва Worker Robot Digitrabotesht robot digit

Нашите работни места са в опасност: тук Worker Robot Digit

Роботът на име Digit, произведен от Agility Robotics, доказа, че може доста успешно да изпълнява човешки задачи. Наскоро появила се компания успя да произведе хуманоидни роботи, толкова успешни, колкото роботите Boston Dynamics, които са известни в социалните медии. Освен това тези роботи могат да ни откраднат работните места !

Роботът на име Digit, проектиран от Agility Robotics , беше представен днес. Роботът, който първоначално е разработен, за да се използва като работник в индустрията , се очаква да намери място в индустрията през следващите години.

Хуманоидният робот, който може да вдига до 15 килограма , може да разпознава обекти и да ги премества до желаната точка в рамките на поставената задача. В промоционалния видеоклип той успешно го поставя върху продуктовата линия, която взема от рафт. Посочва се, че роботът може да извършва сложни транспортни операции от премахване на обикновен боклук.

Все още не е ясна цената на робота, който е проектиран да бъде достъпен особено за използване в индустрията. Въпреки това, според твърденията на компанията, хуманоидните роботи може да заемат своето място в индустрията през следващите години. Очаква се роботите да работят в условия на труд, които са особено опасни за хората.

Подобни публикации

  1. Серията HUAWEI WATCH GT 4 в продажба
  2. Характеристики и цена на Samsung Galaxy M34 5G
  3. Samsung пусна Galaxy A05
  4. Характеристика на Xiaomi Redmi K70
  5. Xiaomi 14 с повишена скорост на зареждане

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.