Xbox Series X и PS5: Какво представляват Teraflops (TFLOP)?

teraflops tflops xboh

Какво представляват Teraflops / TFLOP, за какво са те и какво означават? Ето детайлите, които се чудите!Какво представляват Teraflops / TFLOP? – Що се отнася до игровите конзоли от следващо поколение, единственото нещо, за което всички искат да говорят, е силата на графичните процесори. Teraflops, един от най-важните фактори за увеличаване на мощността на графичната обработка, може да бъде главният герой на тази история. Но какво се крие зад цялата тази суматоха?

Като предварително стартиране, Series X има графичен процесор с капацитет 12,1 TFLOP, а PlayStation 5 има капацитет 10,28 TFLOP. Това е отворено за сравнение с графичните процесори, открити в компютрите в повечето случаи, а в някои случаи и по-добри от тях.

Какво е Flops?

FLOPS просто  означава операции с плаваща запетая в секунда . Например, когато казваме терафлоп, разбираме, че графичният процесор е способен да обработва един трилион с плаваща запетая в секунда.

Аритметиката с плаваща запетая е един от често срещаните начини за компресиране на числа при разработване на игра. На този етап, за да се избегне допълнително объркване, нека заявим, че операциите с плаваща запетая позволяват на компютрите да работят по-ефективно в широк диапазон от числа.xbox series s xbox series x

Какво представлява Teraflops?

Игрите трябва да обработват много данни, така че провалите са важен критерий. Колкото повече графичен процесор се проваля, толкова по-бързо могат да се обработят данните и толкова повече изчислителна мощност е налична за стартиране на играта.

Sega Dreamcast (1999) имаше 1,4 Gigaflops. Така той може да обработва 1,4 милиарда операции с плаваща запетая в секунда. Xbox (2002) имаше 20 Gigaflops. PlayStation 3 (2006) излезе извън границите с 230,4 Gigaflops.

Всяка нова игрална конзола стана значително по-добра от предишната благодарение на значително увеличената мощ на графичните изчисления.

Колко важни са TFLOP?

По принцип е правилно да се използват TFLOP в сравнение между двете поколения, но не винаги ще е правилно да се разглеждат само TFLOP, когато се сравняват две графични процесори от ново поколение. Тук всички други подробности като характеристиките на основния процесор, количеството памет и технология и дори софтуерът ще имат значение.

Въпреки това, когато разгледаме всички останали подробности, виждаме, че и Series X, и PS5 ще предлагат по-добра производителност от повечето игрални компютри на пазара.

И двата модела излизат от кутията с осемядрени процесори с шестнадесет нишки. Също така и двата имат NVMe SSD, което означава по-бързо време за зареждане и подобрено време за реакция. Също така виждаме, че конзолите имат впечатляващ брой изчислителни единици. Серията X се предлага с 52 CU на 1.825 GHz, а PS5 с 36 CU на 2.23 GHz. За сравнение, Radeon 5700 XT излиза от кутията с 40 CU на 1.6 GHz.

Накратко казано, Teraflops не е единствената техническа подробност, на която трябва да обърнете внимание. Това обаче ще ви даде обща представа за това как да измервате мощността на графиката на конзола спрямо друг хардуер, минало и настояще.

Подобни публикации

  1. Режимът на GTA United беше изключен и от неговите производители
  2. Обявени награди за избор на разработчици на игри за 2021 г.
  3. Стартирана програма за свободен достъп на Black Ops за студена война
  4. Tencent се засилва с цифровото придобиване на Sumo
  5. До края на седмицата три игри ще могат да се играят на Xbox

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.