Този път Европейският съюз предупреди Мета: Какво ще се случи сега?eu meta

Този път Европейският съюз предупреди Мета: Какво ще се случи сега?

След платформата за социални медии X, Европейският съюз (ЕС) сега предупреди Meta. Добре какво сега? Ето подробностите! Ако си спомняте, Европейският съюз отправи сериозно предупреждение към Илон Мъск относно публикациите в платформата X през последните часове. Беше написано писмо за премахване на публикации, съдържащи тероризъм и насилие.

Този път същото предупреждение беше направено за Мета. Представителят на ЕС е написал и предупредително писмо за Марк Зукърбърг. Добре какво сега? Ще бъдат ли засегнати и други компании от това? Ето и останалите ни новини.

Той прикани Зукърбърг да бъде много внимателен!

Тиери Бретон, членът на Европейската комисия, отговарящ за дигиталните услуги, изпрати предупредително писмо, подобно на това, което написа на Илон Мъск, на Марк Зугерберг. Най-впечатляващото изявление в предупреждението на Бретон беше частта, в която Зукърбег му каза да внимава какво споделя.

Зукърбърг беше помолен да бъде много внимателен по отношение на речта на омразата, съдържаща тероризъм и насилие по отношение на продължаващата война в Израел, и да следи публикациите с дезинформация в Meta.

Беше заявено, че неподходящите публикации, направени чрез приложения като Facebook, Instagram, Threads и WhatsApp, които стоят зад Meta, трябва да бъдат премахнати възможно най-скоро.

Бретон поиска от Зукърбърг да отговори на опасенията на ЕС в рамките на следващите 24 часа:

„Настоятелно ви призовавам спешно да се уверите, че вашите системи са ефективни. Излишно е да казвам, че очаквам също така да поддържате връзка със съответните правоприлагащи органи и Европол и да гарантирате, че отговаряте своевременно на всички искания.“

Все още няма изявление на Зукърбърг по темата. Той обаче ще вземе предвид това предупреждение в следващите часове. Тези предупреждения от ЕС разкриват, че други компании също трябва да бъдат внимателни. Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите коментарите си с нас в секцията по-долу.

Подобни публикации

  1. Популярната функция на Instagram идва в YouTube!
  2. WhatsApp функция която ще се срещне с превод на живо
  3. Spotify функция която ще позволи да оставите коментар на подкастите!
  4. Функция за редактиране на снимки в Whatsapp
  5. Голяма стъпка за сигурността на потребителите на WhatsApp: Синя значка идва!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.