Защо да преминете от HTTP към HTTPS?

http https

Google предприе голяма мярка за предпазване на всички потребители в интернет и предупреди потребителите за всеки проблем. Поради тази причина актуализацията от Chrome 67 до Chrome 68 преди две години беше стъпка към сигурността на потребителите. Google , HTTPS „първо на уебсайтове, уязвими за кибератаки подчерта, че.

Ако продължите да използвате „HTTP“ за вашия уебсайт, ще попречите на потенциалните посетители да посетят вашия сайт. Потребителите са предупредени от браузъра, че уебсайтът ви не е защитен. Това кара потребителите, които искат да разгледат вашите продукти и услуги, да се обърнат към други уебсайтове. Това ще се отрази сериозно на вашия бизнес.

Търсачите на Google са предназначени за проследяване на всички уебсайтове, така че те трябва да получат резултати от автентичен сайт, когато потребителят търси в търсачката.

Ако браузърът забележи нещо вредно, когато обхожда уебсайтове, на връзката на уебсайта се появява предупредителен знак „не безопасно“ . Не бихте искали уебсайтът ви да бъде маркиран като злонамерен уебсайт или класирането ви в резултатите от търсенето с Google да е лошо и няма да загубите целия си трафик.

Използването на HTTPS гарантира, че уебсайтът ви е криптиран, за да бъде напълно личен. Потребителите постигнаха отлични резултати при преминаване от HTTP към HTTPS, като разгледаха сигурността на своя уебсайт и осъзнаха сериозността на решението на Google .

В момента 83 от 100-те най-добри сайтове в интернет използват HTTPS, който преди е бил 37.

Колко важно е използването на HTTPS?

Google обяви, че е задължително да използвате SSL сертификат, за да запазите уебсайта си в безопасност. След това Google направи тест, за да провери броя на компаниите, които са обект на тази политика, и когато получи много положителни отговори, направи допълнително обяснение в него: уебсайтовете, използващи HTTPS, ще бъдат привилегировани, класирани по-добре от уебсайтове, използващи HTTP.

Друг сектор, който изисква HTTPS, са секторите, които изискват плащане. SSL сертификатите се изискват, защото уебсайтовете в този сектор работят с чувствителни данни, като платежни транзакции .

Получаването на SSL сертификат за вашия уеб сайт гарантира ценната информация и комуникация на вашия уебсайт. Използването на SSL сертификат също ще ви помогне да спечелите доверието на хората. В допълнение към спечелването на доверието на потребителите, сега е наложително да имате защитен уебсайт, когато използвате Google AdSense.

Може би се чудите дали вашият уебсайт е напълно безопасен при преминаване от HTTP към HTTPS. Не, вашият уебсайт не е достатъчно сигурен. Има и други начини, по които хакерите могат да се прилагат, но като превключите от HTTP към HTTPS, предприемате първата и най-важна стъпка.

Подобни публикации

  1. Идва ограничение на историите в Instagram
  2. Методи за кражба на акаунт в Instagram: Внимавайте!
  3. Новото видео на НАСА показва как черна дупка е погълнала звезда
  4. Първи поглед към функцията за редактиране на туит в Twitter
  5. Какво е YouTube Premium? Характеристики и цена

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.