Нов зловреден софтуер е насочен към акаунти в WhatsAppwhatsapp news

Нов злонамерен софтуер, YoWhatsapp, подмамва потребителите да предлагат достъп до недостъпни функции на WhatsApp. Ето подробностите!

Изследователите са открили нова злонамерена версия на популярния мод за съобщения WhatsApp, наречен YoWhatsApp. Този режим, който е много популярен, защото има функции, които официалното приложение не предлага, носи със себе си много зловреден софтуер и може да извършва операции на телефоните на потребителите.

Разгледай Още: Netflix Рекламирани абонаментни такси 2022 г

Потребителите по целия свят са били засегнати от тази заплаха през последните два месеца, от които 27% са в региона META (Близък изток, Турция, Африка). Беше обявено, че 9% от засегнатите потребители са от Турция.

Споменатият злонамерен мод беше въведен с популярното приложение Snaptube и се разпространява чрез Vidmate.Това прави мода да изглежда по-малко подозрителен за потребителите и кара жертвите да изтеглят мода.

Какво обещава YoWhatsApp на своите жертви?

Въпреки че WhatsApp е една от най-популярните програми за съобщения, използвани от милиони потребители по целия свят, не всички потребители намират функциите, предлагани от основното приложение, за достатъчни. Поради тази причина някои потребители предпочитат да изтеглят модификации на WhatsApp, които предлагат повече опции, като например използване на персонализирани фонове и шрифтове в техните чатове, масови съобщения или защита на определени разговори с парола.

За да използват гореспоменатия режим на WhatsApp, потребителите трябва първо да влязат в акаунта си в приложението, но с обещаните нови функции потребителите също канят зловреден софтуер на своите устройства. След като заразят жертвата, нападателите изтеглят и стартират злонамерени файлове на своето устройство и улавят ключовете на акаунта в официалното приложение WhatsApp.

Ако сте изтеглили приложение, което твърди, че е такъв мод или допълнително приложение на WhatsApp, препоръчително е да го изтриете незабавно.

Подобни публикации

  1. Забравих паролата си за WhatsApp Проблем и решение
  2. 3-месечна безплатна кампания за Spotify Premium стартира!
  3. Нова функция за изкуствен интелект идва в Google Chrome
  4. Характеристики, цена и дата на пускане на Xiaomi Redmi K70 Series
  5. Разработен е плъгин за ускоряване на рекламите в YouTube!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.