11 Chrome приставки, които да ви помогнат да останете здрави

Ако прекарвате всеки ден, като пишете нещо на клавиатурата, пръстите ви са само на една миля. Това не означава, че сте мобилни. Ако продължите да го правите, без никога да напускате компютърното си бюро в голям ден, здравето ви ще се окаже фатално в дългосрочен план.

Поради работата си, трябва ли да седите до компютъра по цял ден? Имате нужда от решение. За щастие има няколко помощни програми, които можете да инсталирате като добавка към браузъра си Google Chrome и в тази статия сме изброили добавките за Chrome, които можете да използвате, за да сте здрави.rabota na masa

Свеж Въздух

Fresh Air е добавка, която ви помага да си починете, да дишате и да бъдете по-внимателни, докато сърфирате небрежно в Интернет. Fhresh Air заменя новата ви страница с раздели само с празен кръг. За да използвате приставката за Fresh Air , просто отворете нов раздел, вдишайте, задръжте и издишайте.

Можете да промените времето за дишане и времето на задържане на дишането във Fhresh Air , но трябва да споменем, че намираме настройките по подразбиране за доста успокояващи. Освен това вие сте в състояние да промените цвета на фона.

Calmar

Можем да кажем, че плъгинът Calm е по-модерна версия на Fresh Air . Помага ви да контролирате дъха си като Fhresh Air в Calm плъгин .

В плъгина Calm има и раздел с черен списък. Можете да добавите социални медийни платформи като Instagram и Facebook към черния списък , където прекарваме по-голямата част от времето си. Когато се опитате да влезете в един от уебсайтовете, които сте добавили , Calm предлага малко дихателно упражнение, което ще ви помогне да преосмислите решението си и да се върнете на работа.

В допълнение, Calm има звуци от природата, релаксиращи звуци и музика, които да ви помогнат да спите, но трябва да сте член, за да възпроизвеждате тези звуци и музика.

Deskatheletе

Седенето на стола дълго време може да причини мускулна болезненост. Най-ефективният начин да предотвратите това е винаги да правите бързи упражнения на бюрото си.

DeskAthelete ви позволява да научите 30-секундни упражнения за няколко телесни крайника, като шията; можете да направите повечето от тях, без дори да се изправите. За да го използвате, просто трябва да кликнете върху иконата на приставката DeskAthelete и да отворите видеоклипа в прозореца, който се отваря. Ако искате да направите още едно упражнение след завършване на видеоклипа с 30 секунди, трябва да кликнете върху бутона „Опитайте друго“ .

PostureMinder

PostureMinder е добавка, която ви помага да бъдете по-здрави, докато седите на стол. Както подсказва името, PostureMinder редовно ви предупреждава да седите изправени. Можете да зададете времето за предупреждение в PostureMinder по ваше желание. Освен това можете да активирате напомняния, които ви помолят да станете и да се разхождате няколко минути. Ако постоянно страдате от болки в гърба, определено трябва да имате тази добавка.

Water Reminder

Water Reminder е приставка за Chrome, която може да окаже значително влияние върху вашето благосъстояние. Както подсказва името му, това е основно напомняне за вода. Можете да конфигурирате периода между известията и да изберете звуков сигнал, както и нормален сигнал.

Stretch Reminder

Stretch Reminder е разширение за Chrome, което ви напомня да ставате и да се разтягате на всеки няколко минути. Напомнянето за разтягане показва известие въз основа на определеното време. Подобно на други добавки в този списък, можете да персонализирате периоди от време, включително в какви интервали от време той трябва да бъде активен.

Здравословно сърфиране (Healthy Browsing)

Докато играем игри или работим на работа, забравяме да мигаме, пием вода толкова често, колкото ни се налага очите, и дълго време седим в неподвижна и грешна позиция. Включва здравословно сърфиране , PostureMinder , Stretch напомняне и приставки за напомняне на вода . Така че приставката за здравословно сърфиране ви позволява да пиете вода често, да седите изправени и да спортувате често. Освен това в приставката за здравословно сърфиране има мигащо напомняне. Можете да промените периодите от време на всяко от тези напомняния и да ги настроите според вашите предпочитания.

Екран шейдър(Screen Shader)

Не е тайна, че когато гледате екран с часове, зрението ви е една от най-негативно засегнатите части на тялото ви. Screen Shader прави този ефект малко по-малко тежък.

Screen Shader ограничава ефекта на синя светлина, излъчвана от монитора, намалява напрежението на очите и ви позволява да спите по-добре през нощта.

(Dark Reader)Тъмно четец

Въпреки че Screen Shader определено намалява ефекта на синята светлина, той няма да бъде толкова ефективен, колкото тъмният вид. Dark Reader носи тъмен вид на всеки уебсайт.

В Dark Reader можем да вземем решение и за яркостта, контраста и дори за това кои сайтове ще бъдат активни.

Tabtics

Друго нещо при Tabtics е, че той не показва никакви известия. Вместо това, когато отворите нов раздел, той показва различни съвети и съвети за здравето в модерен минимален интерфейс. Освен това Tabtics показва и времето и времето.

(Marinara) Маринара

Marinara е обикновен плъгин Pomodoro, който можете да персонализирате според желанието си. Помодоро , открит от Франческо Кирило , е техника за управление на времето, състояща се от 25 минути работа и 5 минути почивки. Маринара също показва вашите статистики, за да можете да видите предишното си представяне.

Подобни публикации

  1. Идва нова актуализация за реакциите на емоджи WhatsApp
  2. Microsoft обявява серия от иновации, идващи в Windows 11 Store
  3. Идва ограничение на историите в Instagram
  4. Методи за кражба на акаунт в Instagram: Внимавайте!
  5. Новото видео на НАСА показва как черна дупка е погълнала звезда

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.