11 неща, които трябва да гледате при закупуването на лаптопlaptop,kupuvane, vnimanie

Какво да гледаме при покупка на лаптоп?

Днес лаптопите имат важно място в живота на много хора. Лаптопите, най-големият плюс на мобилността, могат да направят работата ви много по-лесна, като осигурявате толкова силни резултати като настолните компютри. Ако искате да си купите нов лаптоп, естествено искате да получите най-бързото и най-високо качество. Може би се чудите за функциите, които трябва да се разглеждат за първи път, когато ще купите лаптоп. В тази статия ще говорим за нещата, които трябва да знаете, когато купувате лаптоп и подробностите, които често се пренебрегват. Ето някои важни функции, които трябва да се имат предвид при закупуването на лаптоп:

Какво да гледаме при избор на лаптоп?

1.) Местоположение на уеб камерата
laptop,kamera,11 neshta
На пръв поглед може да изглежда като ненужна функция; но ако си купите нов лаптоп е важно да знаете къде се намира уеб камерата. Обикновено сме свикнали да виждаме уеб камери в горната част на екрана, някои производители на лаптопи; тя може да позиционира клавиатурата в странни места като клавиатурата, за да стане по-тънка. Ако новите видео разговори с вашата уеб камера са един от най-важните ви приоритети, местоположението на камерата на лаптопа е много важно за вас. Камерите, поставени отгоре за вас, ще бъдат по-полезни.

2.) Входа на зареждане на лаптопа (буксата която влиза за зареждане)

usb,type,c
Днес повечето от новопроизведените лаптопи използват USB Type-C връзка и можете да видите, че този тип връзка се използва в новите смартфони. Особено ако входът за зареждане на мобилния ви телефон е също USB Type-C, можете да използвате същия кабел за зареждане на лаптопа си и това ще ви улесни да носите допълнителни кабели. В допълнение, USB Type-C входа е стандартен тип връзка, така че няма да се налага да търсите кабел за зареждане според вашия модел лаптоп.

3.) Съвместим с Thunderbolt 3?

В предишната статия споменахме значението на USB Type-C входа. Ако лаптопът, който получавате, има USB Type-C вход, трябва да обърнете внимание на нещо друго; той също има Thunderbolt 3 порта на вашия лаптоп. Ако планирате да видите екрана на новия си лаптоп на по-големи екрани с 4K монитори или телевизия, трябва да обърнете внимание и на това. С Thunderbolt 3 е възможно да се прехвърлят изображения към монитори с много висока честотна лента и високо качество на изображението. А с Thunderbolt 3 можете да прехвърляте данни с висока скорост между лаптопа и преносимите устройства за съхранение.

4.) Харддиск за съхранение или SSD?

Видът на хранилището, в който се намира операционната система на нашия лаптоп и където ще инсталираме нашите приложения, е един от най-важните фактори. В случай, че SSD на основния модул за съхранение на новия ви лаптоп е SSD, скоростта на отваряне на вашия компютър и скоростта на отваряне на всички други приложения ще бъдат ускорени. SSD устройствата нямат механична част за четене и запис на данни. Благодарение на флаш паметта, те реагират по-бързо от твърдите дискове и имат по-бързи скорости на четене / запис.

5.) Значение на вида RAM

– Компютърната бързина зависи 100% от рам паметта.

Ако попитате кого да купите при закупуването на нов лаптоп, те обикновено препоръчват компютъра с максималното количество RAM. Трябва да погледнете вида RAM преди излишното количество RAM. Всъщност нямате избор, трябва да избирате между лаптопи с DDR3 и DDR4 RAM. Текущият тип RAM е DDR4. Той е по-ефективен от DDR3, като осигурява висок трансфер на данни с по-ниска консумация на енергия.

6.) Вградената видео карта или не е вградена?

Стигнахме до най-обичаната песен; видеокарта! Ако планирате да играете игри с новия си лаптоп, не бива да предпочитате лаптопи с вградена графична карта. Преносими компютри с външна графична карта са за вас. Видеокартите в компютрите не се използват само за игри. Например, направихте редактиране на видеоклипове за YouTube и Adobe Premiere Pro и ще получите рендер. Ако вашият лаптоп има мощна графична карта, тя може да се справи с нея за кратко време. Не можем да кажем, че вътрешните лаптопи на графичната карта са много успешни в тези въпроси. Ако планирате да проектирате графики, 3D моделиране, видео редактиране и игри на новия си лаптоп, трябва да изберете компютър с външна карта.

7.) Значението на яркостта на екрана

За да се намалят производствените разходи на производителите на лаптопи, „обръснат“ части от екраните от самото начало, нивата на яркост са важни за някои потребители. Тъй като лаптопите са преносими, те могат лесно да се използват при пътувания, работа, кафенета, паркове или дори в градини. Ако ще използвате вашия лаптоп на открито, трябва да предпочитате лаптопи, които могат да осигурят поне 300-битова яркост.

8.) Без вентилаторно охлаждане не е подходящо за всеки потребител

Производителите на лаптопи са започнали да произвеждат охлаждащи системи без вентилатори, за да произвеждат още по-тънки и стилни лаптопи. Охлаждането на лаптопа може да се постигне с медни тръби, без да се използва вентилатор. Ако планирате да извършвате тежка работа с лаптопа си, ако сте играч, ще редактирате видеоклип и планирате да правите неща, които натоварват този вид система; компютрите без вентилатори могат да имат проблеми със затоплянето, така че ние не препоръчваме за вас. Ако не използвате лаптопа си за тежки задачи, това е добро решение за вас да имате компютър без компютър и е тих.

9.) Сензорен панел и Windows Fit

Една от функциите, предлагани от Microsoft с Windows 10, беше възможността за многозадачност с тъчпада. Благодарение на тази функция, тъчпадът на новия лаптоп ще бъде съвместим с Windows 10, така че функциите за многозадачност, предлагани от Windows, са напълно функционални.

10.) Осветена клавиатура

Предимно на лаптопите на играча виждаме цветни осветени клавиатури. Не е необходимо да бъде толкова преувеличено, че да е колоритен; Но фактът, че имаме подсветка за използване на клавиатурата в тъмното, се превърна във важно изискване за много от нас. Ако вдъхновението идва в тъмнината само за да напишете статията си, можем да кажем, че лаптопите с осветена клавиатура улесняват писането.

11.) Значението на типа процесор и процесорните кодове

Новият процесор ще бъде най-важната част от лаптопа. След избора на процесора като i3, i5 или i7, много важен е процесорният код, който определя коя генерация е най-важна. Първата цифра на процесорния код се отнася за поколението, най-новата серия е 8-то поколение. В края на процесорния код на процесорите Intel е посочено писмо. Техните значения са както следва:

U: Много ниска консумация на енергия. Процесори с най-ниска консумация на енергия за удължаване на работата на батерията.
Y: Ниска консумация на енергия. Този буквен код обикновено се намира на процесори, използвани в преносими компютри от по-старо поколение.
В: Quad core. Тази буква показва, че в процесора има четири физически ядра на процесора.
H: Висококачествена графика. Това писмо показва, че вътрешната графична карта в процесора е в най-добрата си форма.
G: Процесор за външна графична карта. Това идва с отделна графична карта заедно с процесорите с буквен код. Тези процесори са много редки.
K: Отключен процесор. Процесорите, където има овърклок и производителността могат да бъдат увеличени чрез овърклок. Обикновено се използва за настолни процесори.

Подобни публикации

  1. Стана ясна цената на iPhone SE 4, който ще разтърси пазара на смартфони!
  2. Asus Rog съюзник
  3. Проблемът в iOS 17.5 създаде бъркотия в iPhone
  4. Как да използвам ChatGPT в WhatsApp?
  5. Как се прави грис

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.