20 неизвестни команди в Google Търсения20 populqrni tarsenia v google

20 неизвестни команди в Google Търсения

Неизвестните команди в търсенията с Google извеждат потребителското изживяване на следващото ниво. Ето командите, които могат да ви помогнат да използвате търсачката по-ефективно! Използваме Google често в ежедневието си. Всеки знае как да търси в Google, но съветите за търсене не са толкова широко известни. Има малки подробности за ускоряване на вашите търсения и получаване на по-широки резултати. И така, Какви са неизвестните команди в търсенията с Google?

Неизвестни команди в Google Търсения

 • По-лесен достъп до резултатите от търсенето
 • Търсене в конкретен сайт
 • Математически операции и преобразуване на единици
 • Познаване на времето и времето
 • Търсене по регион
 • Преглед на кеша на уебсайтове
 • Учене за филми
 • Направете гласово повикване
 • Филтриране на резултатите от търсенето
 • Хвърлете заровете
 • Вижте подобни сайтове
 • Ограничете разговорите между два номера
 • Търсене на тип файл
 • Търсене на приложения
 • Не превеждай
 • Вижте популярни търсения
 • Достъп до драскулки
 • Използване на страницата за разширено търсене
 • Разберете разстоянието между две места
 • Разберете в колко часа изгрява слънцето

По-горе са дадени съвети, които ви позволяват да използвате по-ефективно търсачката, която е много популярна по света. Можете да намерите подробности за тези съвети по-долу. Можете също така да разгледате статията, озаглавена Изненадваща информация за Google.

По-лесно достигане до резултатите от търсенето

Колкото по-подробно търсите в Google, толкова по-лесно е да достигнете до целевия резултат. Използването на оператори за търсене ще ви помогне много.
Когато използвате кавички (“ ”), Google търси точната фраза между кавичките.

Когато поставите знак минус (-) пред дума, докато тази дума е премахната от резултатите от търсенето, ако поставите знак плюс (+), вие показвате, че тази дума е важна за вашето търсене.

Търсене в конкретен сайт

Ако искате, можете да ограничите търсенията си до един уебсайт. За това ограничение трябва да търсите с формулата „сайт за дума за търсене: уебсайт“. Например, когато искате да търсите Galaxy Note 4 в KakSePravi, трябва да потърсите „galaxy note 4 site:kaksepravi.org“.

Математически операции и преобразуване на единици

Когато търсите математически операции в Google, това ви дава резултатите. Например, когато въведете 25*4 на страницата за търсене, резултати като 100, а когато въведете 2*3*4/3, 8 резултата се появяват в резултатите от търсенето с калкулатор.

Google също може да конвертира единици. Например, когато въведете 125 мили в км, резултатът е 3,17500 × 10-6 километра. Можете да извършите тази операция за всички единици.

Научаване на времето и времето

Ще бъде достатъчно да напишете „име на метеорологичния град“, за да видите времето във вашия град и седемдневната прогноза. Можете да търсите, като напишете „име на град време“, за да научите местното време в даден град, и „име на град на изгрев“, за да разберете часа, когато слънцето изгрява в даден град.

Търсене по регион

Ако направите търсене с Google, като например „Китайски ресторант“, ресторантите във вашия район ще бъдат показани първи и картата ще бъде представена. За да персонализирате търсенето, можете да въведете пощенския код на региона в края на ключовата дума.

Преглед на кеша на уебсайтове

Кешът на Google съдържа копие на сайтовете, които Google е посещавал преди. Дори ако нямате достъп до уебсайт по някаква причина, можете да получите достъп до миналите изображения на този уебсайт с командата cache:website.

Научаване на филмите във Vision

Ако се чудите какви филми са на хоризонта, можете да използвате Google, за да видите часовете на прожектиране на филмите. Например, като напишете часове на филми София, можете да получите информация за филмите, които се прожектират в София.

Осъществяване на гласово повикване

Ако използвате приложението Chrome, Android или Google iOS, можете да извършвате разговорите си с глас. Всичко, което трябва да направите, е да натиснете иконата на микрофон на страницата на Google и да кажете думата, която търсите. Можете също да извършите същата операция, като използвате микрофона от компютъра.

Филтриране на резултатите от търсенето

Ако щракнете върху бутона „Инструменти за търсене“ на страницата с резултати от търсенето; ще получите четири различни опции: държава, дата или дата на публикуване, ниво на четене и дали Google ще използва текущото ви местоположение.

Хвърляне на заровете

Потърсете „хвърляне на зара“ в Google, една от най-популярните търсачки в света, и след това щракнете върху бутона „Хвърли“. Когато изпълните тази стъпка, ще се извърши хвърлянето на заровете.

Преглед на подобни сайтове

С командата „related:“ можете да намерите други уебсайтове, подобни на този, който търсите. За целта можете да видите други сайтове, подобни на KakSePravi, като потърсите „related:kaksepravi.org“.

Ограничаване на разговорите между два номера
Можете да ограничите търсенията си в Google между две точки и две конкретни числа. Например, можете да въведете „войни 1900..1923“ или да извършите финансово търсене, като напишете $100..$300.

Търсене на тип файл
Ако има тип файл, който търсите, можете да ограничите търсенето си по този начин. За целта можете да организирате и търсите функции като „filetype:xml“, „filetype:pdf“ според типа на файла, който търсите.

Търсене на приложения
Когато искате да търсите приложение в Google, ще попаднете на много свързани/неподходящи страници с името на това приложение. Когато искате да търсите само приложение, въведете името на приложението и кажете търсене, след което щракнете върху бутона Приложения на страницата с резултати, можете да видите само съдържанието на приложението.

Превод
Когато трябва бързо да преведете дума на друг език, можете лесно да намерите услугата за езиков превод на Google, ако търсите „превод от български на английски“.

Преглед на популярни търсения
С услугата Google Trends можете да видите кои търсения се извършват във вашата страна. Можете също така да следите в реално време популярните търсения в цялата страна.

Достъп до Doodles
Ако натиснете бутона „Чувствам се късметлия“, без да въвеждате нищо на страницата за търсене, можете да видите персонализираните лога, използвани от Google досега.

Използване на страницата за разширено търсене
Със страницата за разширено търсене на Google ви позволява да изпълнявате много от функциите, описани в тази статия, и дори повече. Можете или да го използвате, като въвеждате команди, или да използвате тази страница. Решението за това зависи от вас.

Намиране на разстоянието между две местоположения
Възможно е да научите разстоянието между две различни локации по много практичен начин в популярната търсачка. Например, можете да видите разстоянието между два града, като напишете „разстояние Истанбул Коджаели“. Можете също така да разберете колко часа остават.

Как да разберете в колко часа изгрява слънцето?
Търсачката, използвана от милиони хора по света, също ви позволява да разберете в колко часа изгрява слънцето. За целта просто напишете „име на град на изгрев“. Например, можете да търсите „изгрев София“, за да разберете в колко часа изгрява слънцето в София.

Можете да разгледате свързано по-темата Какво е Google Mirror?

Подобни публикации

 1. Функция, подобна на Telegram, идва отново в каналите на WhatsApp
 2. Специална защита за непълнолетни потребители от Instagram
 3. Функцията, която всеки иска, стигна до Discord
 4. WhatsApp функция, наречена предложени контакти, за потребители на Android и iOS
 5. WhatsApp ще помогне на потребителите да спестят време

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.