3D печатна ракета Terran 1 Дата на стартиране отложена

3d raketa terran 1

Решено е да се отложи 3D отпечатаната ракета Terran 1, която се очаква да бъде изстреляна скоро.И така, кога беше отбелязана като нова дата? Ето подробностите!

Датата на изстрелване на първата в света изцяло 3D отпечатана ракета Terran 1 е отложена, според туит, споделен от Relativity Space. Не се очаква ракетата да бъде представена тази година. Компанията също така включи новата дата в туита, който сподели.

Съобщението за отлагане дойде само два месеца, след като Relativity също заяви в Twitter, че Terran 1 ще стартира през зимата. Ракетата не е планирана да носи тежест. При второто изстрелване през юни 2022 г. се очаква ракетата да пренесе CubeSat на НАСА в околоземна орбита.

3D печатна ракета Terran 1 Дата на стартиране отложена за кога?

Според туита датата на изстрелване на ракетата е отложена за 2022 г. Процесът на стартиране е планиран да започне в началото на следващата година.

Говорител на компанията заяви пред TechCrunch, че просто няма причина да се отлага датата на стартиране. „Относителността е подобрила структурата на Terran 1 през последната година. Тя разработи чисто нов двигател, но коронавирусът малко забави процеса. Компанията актуализира датата на стартиране до началото на 2022 г., за да се координира по – добре с партньори „, говорителят каза.

Прочети Още: На дневен ред е Джеф Безос със своята машина за сладолед

Terran 1 ще бъде първата ракета с 3D печат, изстреляна с реализацията на изстрелването. Технологията на относителността успя да привлече вниманието на инвеститорите. Дотолкова, че след инвестиция от 650 милиона долара това лято стойността му нарасна до 4,2 милиарда долара. В допълнение към Terran 1, компанията има за цел да разработи втора ракета, наречена Terran R. Тази ракета е планирана за многократна употреба, устойчива на тегло. Очаква се датата на изстрелване на тази ракета да съвпадне с 2024 г.

Разгадана мистерия на Юнхай 1-02, разбита в космоса

Сензорите на космическите сили откриха нови отломки от разпадането на китайския спътник Юнхай 1-02 в средата на март. Yunhai 1-02, който беше пуснат за първи път през 2019 г., беше сравнително нов, така че беше достатъчно издръжлив, за да не се счупи сам.

Space Force актуализира каталога си с космически отпадъци в събота. Част от руската ракета „Зенит-2“, изстреляна през 1996 г., обект 48078 сега е вписан със специална бележка: „Сблъсък със сателит“.

Макдауъл забеляза тази нова обява и я сподели в Twitter. Данни за траекторията и ревизиран руски ракетен стек, това е точно 1-02’n китайски спътник Yunhai Yunhai, разпръснати един от друг през този ден и час по-късно от 1 километър от най-близкия открит.

Подобни публикации

  1. Apple M1 Max не познава конкурент в бенчмарк тестовете
  2. Издадена нова актуализация за Samsung Galaxy Watch 4
  3. Amazon Обвинен В Лъжа На Конгреса На САЩ
  4. Японският милиардер иска да играе бадминтон на космическата станция
  5. Фондът на Джордж Сорос обявява, че получава биткойни

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.