3D печатна ракета Terran 1 Дата на стартиране отложена

3d raketa terran 1

Решено е да се отложи 3D отпечатаната ракета Terran 1, която се очаква да бъде изстреляна скоро.И така, кога беше отбелязана като нова дата? Ето подробностите!

Датата на изстрелване на първата в света изцяло 3D отпечатана ракета Terran 1 е отложена, според туит, споделен от Relativity Space. Не се очаква ракетата да бъде представена тази година. Компанията също така включи новата дата в туита, който сподели.

Съобщението за отлагане дойде само два месеца, след като Relativity също заяви в Twitter, че Terran 1 ще стартира през зимата. Ракетата не е планирана да носи тежест. При второто изстрелване през юни 2022 г. се очаква ракетата да пренесе CubeSat на НАСА в околоземна орбита.

3D печатна ракета Terran 1 Дата на стартиране отложена за кога?

Според туита датата на изстрелване на ракетата е отложена за 2022 г. Процесът на стартиране е планиран да започне в началото на следващата година.

Говорител на компанията заяви пред TechCrunch, че просто няма причина да се отлага датата на стартиране. „Относителността е подобрила структурата на Terran 1 през последната година. Тя разработи чисто нов двигател, но коронавирусът малко забави процеса. Компанията актуализира датата на стартиране до началото на 2022 г., за да се координира по – добре с партньори „, говорителят каза.

Прочети Още: На дневен ред е Джеф Безос със своята машина за сладолед

Terran 1 ще бъде първата ракета с 3D печат, изстреляна с реализацията на изстрелването. Технологията на относителността успя да привлече вниманието на инвеститорите. Дотолкова, че след инвестиция от 650 милиона долара това лято стойността му нарасна до 4,2 милиарда долара. В допълнение към Terran 1, компанията има за цел да разработи втора ракета, наречена Terran R. Тази ракета е планирана за многократна употреба, устойчива на тегло. Очаква се датата на изстрелване на тази ракета да съвпадне с 2024 г.

Разгадана мистерия на Юнхай 1-02, разбита в космоса

Сензорите на космическите сили откриха нови отломки от разпадането на китайския спътник Юнхай 1-02 в средата на март. Yunhai 1-02, който беше пуснат за първи път през 2019 г., беше сравнително нов, така че беше достатъчно издръжлив, за да не се счупи сам.

Space Force актуализира каталога си с космически отпадъци в събота. Част от руската ракета „Зенит-2“, изстреляна през 1996 г., обект 48078 сега е вписан със специална бележка: „Сблъсък със сателит“.

Макдауъл забеляза тази нова обява и я сподели в Twitter. Данни за траекторията и ревизиран руски ракетен стек, това е точно 1-02’n китайски спътник Yunhai Yunhai, разпръснати един от друг през този ден и час по-късно от 1 километър от най-близкия открит.

Подобни публикации

  1. Състоянието на Марк Зукърбърг се топи: Загубени са милиарди долари!
  2. Google премества производството на телефони Pixel в нова страна
  3. TikTok отрича откраднати 2 милиарда записа с данни
  4. Задължително актуализации на телефоните в продължение на 5 години
  5. Google започна разработването на процесора Tensor 3 за използване в Pixel 8

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.