Гледането на 4K видеоклипове в YouTube вече може да бъде платено!youtube 4k premium

Обръщайки се към платени планове през последните месеци, Google може да иска от потребителите пари за гледане на 4K видеоклипове, публикувани в YouTube. Ето подробностите!

Прочети Още: TikTok планира да пусне услуга за пазаруване на живо

Търсенето на платени абонаментни системи в света се увеличава с всеки изминал ден. Благодарение на този метод, който обещава повече от приходи от реклама, компаниите получават редовен и надежден източник на пари. Представяйки услугата YouTube Premium , където няма реклами и YouTube Music може да се изпълнява през последните години , Google може да иска да разшири обхвата на тази услуга в близко бъдеще.

Според новопоявила се информация, гледането на видеоклипове с разделителна способност 4K и 8K, качени в YouTube, вече ще бъде в обхвата на YouTube Premium. Според екранна снимка, споделена в Reddit, фразата „Докоснете, за да повдигнете“ за 4K резолюция в настройките на дисплея в приложението скоро зае своето място в технологичната общност. Много потребители смятат, че това твърдение има нещо общо с желанието на YouTube да получава пари за 4K видеоклипове.

Какво преследва Google?

След публикацията, споделена в Reddit , много потребители заявиха, че са се сблъскали с подобна ситуация. Все още няма информация за тази актуализация от компанията . Изглежда, че Google може да опитва различни начини да принуди потребителите да купуват YouTube Premium .

През изминалите дни имаше екранна снимка, показваща, че компанията вече ще показва 10 реклами. Сега можем да видим със сигурност, че YouTube опитва нови неща. Но всички тези иновации постоянно се посрещат с негативизъм от потребителите. Въпреки че фактът , че YouTube е най-големият доставчик на видео в индустрията , дава такава власт в ръцете на Google, както показва историята, поемането на гнева на интернет не е нещо, което дори големите марки могат да си позволят.

От друга страна, фактът, че YouTube Premium и съпътстващата YouTube Music изостават от конкуренти като Spotify, Apple Music и Amazon Music, може да накара компанията да вземе радикални решения. Въпреки че YouTube Premium постепенно увеличава броя на абонатите , рекламните блокери , използвани от страна на компютъра , са един от най-големите проблеми на компанията. YouTube, който не показва ефективна война срещу този софтуер, който лесно губи милиони долари от технологичния гигант, намира решението за смартфони и таблети с по-малко рекламни блокери .

Според обявената информация, по-голямата част от потребителите на YouTube Premium са активни на телефони и таблети. Засега не е известно какъв ефект ще има функцията за гледане на 4K видео, ако е ексклузивна за YouTube Premium. Тъй като видеоклиповете в YouTube обикновено не се гледат в 4K на телефона, основната цел зад този ход на Google може да е да привлече компютърни потребители към YouTube Premium.

Подобни публикации

  1. Функция, подобна на Telegram, идва отново в каналите на WhatsApp
  2. Специална защита за непълнолетни потребители от Instagram
  3. Функцията, която всеки иска, стигна до Discord
  4. WhatsApp функция, наречена предложени контакти, за потребители на Android и iOS
  5. WhatsApp ще помогне на потребителите да спестят време

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.