5 ефективни начина да спечелите повече последователи в Instagram

instagram 2020 new

Бързият растеж на Instagram , който има 1 милиард потребители по целия свят от създаването си през 2010 г., несъмнено промени взаимодействието на марките със съществуващите и потенциалните им клиенти. Около 60% от хората признават, че са използвали Instagram, за да открият нови продукти , докато 75% са казали, че са разгледали акаунта в Instagram на марката, след като са посетили уебсайта на марката . В тази статия, мултинационални компании или малки предприятия Instagram „на последователите на пет-ефективният начин за ъпгрейд “ съм съставен н.

Сътрудничество с инфлуенсъри

Компанията Nielsen откри, че 92% от клиентите, които имат намерение да закупят, са много щастливи да разчитат на препоръките за продукти от хора, които следват онлайн, вместо на платена реклама. 40% от поколението Y (1981 – 1999) смятат, че любимите им създатели или влиятели ги разбират по-добре от приятелите си в реалния живот. Сътрудничеството с влиятели за вашите рекламни кампании може да ви помогне да достигнете до по-голяма аудитория.

Например, Ню Йорк (Ню Йорк), базирани красота компания Glosser , Instagram „в Micro-influencia то е (без гласни) с козметика и продукти за грижа за кожата, постигнат по отношение на сътрудничеството. Glossier регистрира 600% ръст (2015-2016) за една година. Micro-Influencers, съгласуван с Glossier, използва „сутрешната рутина“, като говори за продуктите на марката. Micro-Influencer тук са хора, които активно използват социалните медии, но нямат много последователи.

Емили Уайс , основател на Glossier, разкри , че рефералите от влиятелни лица представляват 90% от продажбите и че компанията активно предприема стъпки, за да превърне най-силните си поддръжници в мисионери на марката в бъдеще.

Вземете интересен инвентар за снимки

Instagram работи предимно върху визуално съдържание, споделяно от потребители по целия свят. Определете типа съдържание, от което се интересува вашата целева аудитория, и започнете да споделяте съдържанието. Не забравяйте, че е важно да споделите, като се поставите в обувките на потенциален клиент.

Нир Еял , пристрастена към йогата в книгата си „След като един сайт е станал опция по подразбиране за всеки, хората са склонни да се върнат на същото място веднъж в месеца в даден момент, въпреки че“ той пише. С тази статия Eyal подчертава колко важни са лоялните клиенти за компаниите. Следователно можете да увеличите броя на последователите в акаунта си в Instagram, като споделяте интересни снимки, подходящи за съдържанието, от което се интересува вашата аудитория.

Използвайте функцията „Тенденции“, за да оптимизирате съдържанието си

С Instagram Insights можете да научите повече за своите последователи (пол, местоположение и възраст), общ органичен достъп до конкретни публикации / истории, честота на кликване върху връзки в описанието на вашия профил , посещения в профила и други.

В зависимост от целите ви за реализация и ангажираност, можете да използвате тези номера, за да публикувате съдържание, което се харесва на вашата целева аудитория. Например, ако аудиторията ви е на 35-40 години, но последователите ви са на 25-35 години, може да искате да създадете по-привлекателни публикации.

Отговорете на въпроси на клиента

90% от клиентите използват социални медии, за да достигнат до марки, когато имат въпроси или оплаквания, около 33% от тях се обръщат към друга марка, ако не получат отговор в рамките на средно 10 часа. В отговор на клиентите си навреме чрез DM не само се отразява положително на вашата марка, но също така играе важна роля в насочването на маркетинга от уста на уста.

Потвърдете профила си в Instagram

Има някои предимства да имате проверен акаунт в Instagram . Вашите причини Да имате синя отметка до потребителското си име може да ви помогне да увеличите процента на реализация и да ви направи по-популярни в платформата за социални медии . За съжаление, процесът на искане за проверка може да бъде разочароващ.

Наличието на проверен акаунт в Instagram предлага незабавна надеждност и гарантира вашата „истинска“ идентичност на други потребители. Така потребителите могат да вземат информирано решение за следване на правилните хора.

Според TrackMaven 78% от бизнеса са увеличили продукцията си за съдържание през последните 2 години, но средната значимост на съдържанието е спаднала с изумителните 60%. Повечето марки продължават да възприемат „публицистичния подход“ в социалните медии, което означава, че ще продължат да общуват с тях чрез своите кампании.

За съжаление превръщането на една идея в ефективно движение в съвременната конкурентна среда изисква мислене от различна гледна точка. В крайна сметка, вашата крайна цел е не само да предадете послание, но и да изградите смислени отношения с вашата целева аудитория.

Подобни публикации

  1. Идва ограничение на историите в Instagram
  2. Методи за кражба на акаунт в Instagram: Внимавайте!
  3. Новото видео на НАСА показва как черна дупка е погълнала звезда
  4. Първи поглед към функцията за редактиране на туит в Twitter
  5. Какво е YouTube Premium? Характеристики и цена

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.