5 ефективни начина да спечелите повече последователи в Instagram

instagram 2020 new

Бързият растеж на Instagram , който има 1 милиард потребители по целия свят от създаването си през 2010 г., несъмнено промени взаимодействието на марките със съществуващите и потенциалните им клиенти. Около 60% от хората признават, че са използвали Instagram, за да открият нови продукти , докато 75% са казали, че са разгледали акаунта в Instagram на марката, след като са посетили уебсайта на марката . В тази статия, мултинационални компании или малки предприятия Instagram „на последователите на пет-ефективният начин за ъпгрейд “ съм съставен н.

Сътрудничество с инфлуенсъри

Компанията Nielsen откри, че 92% от клиентите, които имат намерение да закупят, са много щастливи да разчитат на препоръките за продукти от хора, които следват онлайн, вместо на платена реклама. 40% от поколението Y (1981 – 1999) смятат, че любимите им създатели или влиятели ги разбират по-добре от приятелите си в реалния живот. Сътрудничеството с влиятели за вашите рекламни кампании може да ви помогне да достигнете до по-голяма аудитория.

Например, Ню Йорк (Ню Йорк), базирани красота компания Glosser , Instagram „в Micro-influencia то е (без гласни) с козметика и продукти за грижа за кожата, постигнат по отношение на сътрудничеството. Glossier регистрира 600% ръст (2015-2016) за една година. Micro-Influencers, съгласуван с Glossier, използва „сутрешната рутина“, като говори за продуктите на марката. Micro-Influencer тук са хора, които активно използват социалните медии, но нямат много последователи.

Емили Уайс , основател на Glossier, разкри , че рефералите от влиятелни лица представляват 90% от продажбите и че компанията активно предприема стъпки, за да превърне най-силните си поддръжници в мисионери на марката в бъдеще.

Вземете интересен инвентар за снимки

Instagram работи предимно върху визуално съдържание, споделяно от потребители по целия свят. Определете типа съдържание, от което се интересува вашата целева аудитория, и започнете да споделяте съдържанието. Не забравяйте, че е важно да споделите, като се поставите в обувките на потенциален клиент.

Нир Еял , пристрастена към йогата в книгата си „След като един сайт е станал опция по подразбиране за всеки, хората са склонни да се върнат на същото място веднъж в месеца в даден момент, въпреки че“ той пише. С тази статия Eyal подчертава колко важни са лоялните клиенти за компаниите. Следователно можете да увеличите броя на последователите в акаунта си в Instagram, като споделяте интересни снимки, подходящи за съдържанието, от което се интересува вашата аудитория.

Използвайте функцията „Тенденции“, за да оптимизирате съдържанието си

С Instagram Insights можете да научите повече за своите последователи (пол, местоположение и възраст), общ органичен достъп до конкретни публикации / истории, честота на кликване върху връзки в описанието на вашия профил , посещения в профила и други.

В зависимост от целите ви за реализация и ангажираност, можете да използвате тези номера, за да публикувате съдържание, което се харесва на вашата целева аудитория. Например, ако аудиторията ви е на 35-40 години, но последователите ви са на 25-35 години, може да искате да създадете по-привлекателни публикации.

Отговорете на въпроси на клиента

90% от клиентите използват социални медии, за да достигнат до марки, когато имат въпроси или оплаквания, около 33% от тях се обръщат към друга марка, ако не получат отговор в рамките на средно 10 часа. В отговор на клиентите си навреме чрез DM не само се отразява положително на вашата марка, но също така играе важна роля в насочването на маркетинга от уста на уста.

Потвърдете профила си в Instagram

Има някои предимства да имате проверен акаунт в Instagram . Вашите причини Да имате синя отметка до потребителското си име може да ви помогне да увеличите процента на реализация и да ви направи по-популярни в платформата за социални медии . За съжаление, процесът на искане за проверка може да бъде разочароващ.

Наличието на проверен акаунт в Instagram предлага незабавна надеждност и гарантира вашата „истинска“ идентичност на други потребители. Така потребителите могат да вземат информирано решение за следване на правилните хора.

Според TrackMaven 78% от бизнеса са увеличили продукцията си за съдържание през последните 2 години, но средната значимост на съдържанието е спаднала с изумителните 60%. Повечето марки продължават да възприемат „публицистичния подход“ в социалните медии, което означава, че ще продължат да общуват с тях чрез своите кампании.

За съжаление превръщането на една идея в ефективно движение в съвременната конкурентна среда изисква мислене от различна гледна точка. В крайна сметка, вашата крайна цел е не само да предадете послание, но и да изградите смислени отношения с вашата целева аудитория.

Подобни публикации

  1. Един потребител може да бъде насочен с подробни опции за насочване във Facebook
  2. Марк Зукърбърг отговаря на искането на информатора на Facebook
  3. Twitter ще се забърка с потребителски чатове с подкани!
  4. WhatsApp работи върху криптиран архив
  5. Името на домейна на Facebook се продаваше при достъп до проблем

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.