5 причини да използвате Password Managerpassword manager

5 причини да използвате Password Manager

Има няколко причини да използвате мениджър на пароли. В тази статия обяснихме важните предимства, които услугите за управление на пароли предоставят на потребителите.

Днес има много услуги за управление на пароли, които улесняват живота на хората в дигиталния свят. И така, какви са причините да използвате мениджър на пароли ? В тази статия ще отговорим на въпроса, който много хора си задават въпроса.

Използването на различна парола за всеки акаунт е много важно за сигурността на акаунта, но това може да причини проблеми при запомнянето на паролите на акаунтите. В този момент на помощ ви идват приложенията за управление на пароли.

Приложенията за управление на пароли осигуряват голямо удобство за потребителите. Благодарение на тези услуги можете да създавате трудни пароли и да ги запазвате. В тази статия сме обяснили 5 причини, поради които трябва да използвате мениджър на пароли.

Причини да използвате Password Manager

 • Не е необходимо да въвеждате парола всеки път, когато влизате в акаунта си.
 • Можете да създадете сигурна парола.
 • Можете да архивирате вашите пароли.
 • Можете бързо да осъществявате достъп и да редактирате вашите пароли.
 • Можете да получите достъп до вашите пароли отвсякъде.

Не е необходимо да въвеждате парола всеки път, когато влизате в акаунта си.
Създаването на твърда парола при създаване на акаунт е много важно за сигурността, но въвеждането на парола всеки път, когато влизате в акаунта си, може да бъде малко неприятно. Поради тази причина можете да копирате паролата си с помощта на приложението за управление на пароли и да я поставите, докато влизате в акаунта си.

Услугите за управление на пароли, които значително подобряват потребителското изживяване, предоставят много удобства в това отношение. Можете да направите същото за вашите потребителски имена. По този начин можете да спестите време.

Можете да създадете сигурна парола
От съображения за сигурност на акаунта никога не трябва да използвате една и съща парола за повече от един акаунт. Повечето програми за управление на пароли позволяват на потребителите да задават сложни пароли, необходими при създаване на акаунт. Поради тази причина използването на мениджър на пароли е добър вариант.

Можете да архивирате вашите пароли
Мениджърите на пароли ви позволяват да редактирате паролите си. Лесните за използване приложения за управление на пароли ви позволяват да архивирате, експортирате и импортирате бази данни с пароли.

Например, можете да архивирате базата данни с пароли, когато трябва да форматирате компютъра си или да закупите нов компютър. Можете да получите достъп до всичките си пароли благодарение на базата данни с пароли, която сте архивирали.

Можете бързо да осъществявате достъп и да редактирате вашите пароли
Мениджърите на пароли ви позволяват да създавате групи пароли, които правят намирането и редактирането на вашите пароли много по-бързи. Например имате пет акаунта в Google за работа и игра. Можете да създадете група, за да съхранявате всички ваши пароли, свързани с Google. Това прави много лесно намирането на необходимата парола.

Можете да получите достъп до вашите пароли отвсякъде
Много услуги за управление на пароли са налични на множество платформи. Това означава, че имате достъп до приложението за управление на пароли, което използвате на вашия настолен компютър, също и на вашия таблет и смартфон. Много услуги позволяват облачно съхранение. По този начин можете да запазите създадената от вас база данни с пароли в облачната услуга.

Списък с услуги за мениджър на пароли

 • LastPass
 • 1Password
 • Dashlane
 • Bitwarden
 • Enpass Password Manager

LastPass
LastPass е услуга, която ви позволява да получите достъп до всички пароли на вашите акаунти в интернет от едно място. Благодарение на услугата, която привлича вниманието с разширените си функции, можете да получите достъп до акаунта си по много практичен начин, без да е необходимо да въвеждате паролата.

1Password
С 1Password, който предлага лесен за използване удобен за потребителя интерфейс, можете лесно да получите достъп до вашите пароли, да създавате силни пароли и лесно да влизате в уебсайтове и приложения. Приложението има и функция за пръстови отпечатъци.

Dashlane
Един от най-популярните мениджъри на пароли, Dashlane, може лесно да се синхронизира между устройствата. Платената версия на програмата, която включва функцията за създаване на парола, предлага различни предимства. Приложението, което ви позволява да получите достъп до вашите пароли от всяко място, осигурява бърз достъп до онлайн услуги.

Bitwarden
Bitwarden, мениджър на пароли с отворен код, се предлага за платформи Windows, macOS, Linux, iOS и Android. Услугата, която има успешен интерфейс, има две различни версии, безплатна и платена. Платената версия има няколко предимства като 2FA и авариен достъп.

Enpass Password Manager
Enpass Password Manager, който криптира данни с AES-256 bit, използвайки SQLCIPHER машината с отворен код и по този начин предлага сигурна употреба, включва различни функции като създаване на силна парола и автоматично попълване. Услугата също така има поддръжка на тъмна тема.

В тази статия обяснихме причините да използвате мениджър на пароли. Изброили сме и мениджърите на пароли, които могат да бъдат предпочитани. Не забравяйте да споделите вашите мисли по темата с нас в секцията за коментари по-долу.

Разгледай Още: Какво е XAPK? Как да отворите на компютър?

Освен това, ако се чудите за факторите, които трябва да се вземат предвид, за да зададете силна парола, можете също да разгледате статията, в която отговорихме на въпроса как да създадете силна и сигурна парола.

Подобни публикации

 1. Край на обажданията за измами и залагания
 2. WhatsApp функция за управление на медиите
 3. Приложение, което превръща iPhone в камера Leica!
 4. Иновации, които всички очакват с нетърпение: Какво се случва в X?
 5. Сега ще трябва да направите това, за да използвате WhatsApp

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.