Още един удар по придобиването на Activision от Microsoftmicrosoft kupi activision

Още един удар по придобиването на Activision от Microsoft

След Sony, Google и NVIDIA сега възразяват срещу покупката на Activision от Microsoft. Ето подробностите!

Според Bloomberg Google и NVIDIA са се свързали с американските финансови регулатори относно придобиването на Activision Blizzard от Microsoft за 69 милиарда долара. Източници казаха, че и Google, и NVIDIA са „изразили своите опасения“ пред Федералната търговска комисия (FTC), която заведе дело през декември, за да блокира сделката.

FTC твърди, че придобиването, което ще даде на Microsoft собственост върху игри като Call of Duty, World of Warcraft и Candy Crush, ще намали конкуренцията в индустрията и Microsoft категорично отрече това твърдение. Изслушването ще се проведе през август.

Google и NVIDIA също са на страната на Sony

Според доклада Google и NVIDIA предупредиха, че Microsoft ще вземе нечестно предимство в мобилните, абонаментните и облачните области, но NVIDIA избра да подчертае важността на равния достъп до игри, вместо открито да се противопостави на сделката.

Според заявления, подадени до Службата за конкуренция и пазари на Обединеното кралство (CMA), Microsoft планира да създаде нов магазин за мобилни игри на Xbox и придобиването на Activision Blizzard и King също е ключов момент в този план. Ето защо Google може да се притеснява от това придобиване, тъй като вече има значително господство в индустрията за мобилни игри.

Като докладваха загрижеността си днес, Google и NVIDIA дадоха да се разбере, че сега са на страната на Sony. Предстои да видим как ще се развие делото след този етап.

Подобни публикации

  1. Redmi Buds 5 Pro Характеристики и цена с 38 часа живот на батерията
  2. Как да изтеглите телевизионни сериали и филми на Netflix?
  3. Функцията за сканиране на документи на Google Drive идва на iPhone!
  4. Google предложи милиарди долари на Epic Games, за да добави Fortnite към Play Store!
  5. Потвърждаването на имейл идва в WhatsApp!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.