Amazon стартира доставка с дронове в още две страниamazon drone

Amazon стартира доставка с дронове в още две страни: Ще дойде ли в България?

Amazon пуска своята услуга за доставка на товари с дронове в още два града извън САЩ. И така, ще дойде ли тази услуга в нашата страна? Ето подробностите! Amazon, една от водещите технологични компании в света, доставя товари с дронове от около две години. Тя винаги работи за подобряване на своите дронове и разширяване на услугата си.

В същия ден, в който компанията представи новия си модел дрон, тя обяви, че ще започне доставка на товари с дрон в още две държави. Изглежда, че Amazon иска да се отвори към целия свят в това отношение. И така, тази услуга ще дойде ли в Турция? Ето и останалата част от нашите новини.

САЩ излизат извън границите си!

Amazon за първи път започна да доставя товари с помощта на дронове в САЩ. Само в Тексас и Калифорния обаче можеше да доставя малки пакети чрез дрон. Защото, според правилата на американската FAA (Федерална авиационна администрация), дроновете трябва да се ръководят от човешкия контрол, преди да преминат през пътищата.

Въпреки че това правило завърза камък за краката на Amazon, то не го накара да направи крачка назад в доставката на товари с дрон. Компанията обяви, че за първи път ще разшири доставките си на безпилотни товари извън границите на САЩ.

През следващата година тя ще започне да доставя с дронове на клиенти във Великобритания и Италия. Компанията, която все още не е обявила в кои региони на страните ще започне да доставя, обяви кой дрон ще достави.

Amazon, която реши да достави товари с новия дрон модел MK30, също говори за характеристиките на модела. Новият дрон ще има същия капацитет на полезен товар като предшественика си (2,2 кг). Но този дрон определено ще бъде по-тих и по-малък благодарение на концепцията за тилтротор.

Изглежда, че е необходимо малко повече време, за да започне доставката на дронове на компанията в България. Какво мислите за това? Можете да споделите вашите коментари с нас в раздела по-долу.

Подобни публикации

  1. Ерата на телефонните номера в WhatsApp приключва
  2. WhatsApp с нова функция която няма да имате нужда от преводач
  3. Нова функция идва в Instagram, която ще ви хареса много!
  4. Забравете заглавията: YouTube открива вашата музика без усилия!
  5. Популярната функция на Instagram идва в YouTube!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.