Обявени нови функции на Android 2023novite funktsii na android

Обявени нови функции на Android

С публикувана публикация в блога бяха обявени нови функции на Android. Ето списъка с функции, които ще бъдат предложени на потребителите от софтуерния гигант Google! След събитието Google I/O, проведено през последните седмици, бяха обявени допълнителни нови функции на Android. С новите допълнения Spotify дойде в операционната система Wear OS. Имаше и значителни подобрения по отношение на достъпността. Компилирахме нови функции на Android за вас.

Какви са новите функции на Android?

Споделяне наблизо идва в Windows
Nearby Share предлага чудесна възможност за бърз обмен на съдържание между устройства с Android. Сега, благодарение на плъгина Nearby Share Windows, комуникацията между компютри и телефони ще стане много по-силна. Въпреки че все още е в бета версия, можете да изпробвате тази функция веднага. Можете да щракнете върху връзката по-долу за повече информация.

Практика за четене

Reading practice е специалното приложение на Google, което помага на читателите да научат нови и непознати думи, особено чрез детски книги. Когато четете съвместима електронна книга, вече може да срещнете бутон „Практика“, който произнася всяка дума в изречението на глас, което ви позволява да практикувате сами да четете думите и давате обратна връзка за вашето произношение. Тази нова функция е достъпна с версия 8.1 на Google Play Книги.

Емоджи кухня

Удивителна функция на Android, Emoji Kitchen ви позволява да комбинирате различни емотикони и да създадете чисто нова икона. Google вече предлага допълнителни опции с водна тематика, със специален акцент върху емоджитата на акули, делфини и китове.

Три нови джаджи на началния екран

Последната актуализация носи три нови уиджета за подобряване на изживяването на началния ви екран: Google TV вече има уиджет, който показва персонализирани препоръки за филми и ТВ, Google Finance ви позволява да гледате избраните от вас акции, а Google Новини поставя най-новите заглавия на една ръка разстояние.

Безпроблемно инсталиране за устройства с материя

Настройването на умни устройства с поддръжка на Matter на Android стана по-лесно от всякога. Можете бързо да ги свържете към вашата интелигентна домашна настройка, като сканирате QR кода на тези нови устройства с помощта на приложението Google Home. Тази полезна функция изисква вашето устройство да работи с Android 8.1 или по-нова версия, устройство с център на Google с Matter и Bluetooth Low Energy (4.2) или по-нова Wi-Fi връзка.

Интегриране на Spotify Wear OS

Ако имате смарт часовник с Wear OS 2 или по-нова версия, вече можете да се наслаждавате на Spotify директно на китката си. Не само, че можете да слушате музика и подкасти, без да посягате към телефона си, можете също да откриете нови плочки и преки пътища за циферблата. Вашият часовник също ще може да предава поточно от Spotify DJ, но това изисква абонамент за Spotify Premium и в момента се предлага само в САЩ, Канада, Обединеното кралство и Ирландия.

Бележките на Google Keep са добавени към Wear OS

Ценно допълнение към Wear OS е интегрирането на Google Keep. Тази нова функция ви позволява да проверявате фиксирана бележка или списък със задачи, без първо да вдигате телефона си.

Кратките видеоклипове вече могат да се записват в плейлисти

Първоначално подобен на TikTok, Shorts се превърна в популярна платформа в YouTube. Ако попаднете на видеоклип, който харесвате, докато разглеждате YouTube Shorts, вече можете да го добавите към плейлист.

Подобни публикации

  1. Как да прехвърля данни от стар iPhone към нов iPhone?
  2. Как да инсталирате безплатен Windows 11?
  3. Пуснато приложението Vision Pro на TikTok
  4. Миграцията на потребителите на телефони с Android към iPhone
  5. Лаптоп с подвижен екран идва от Lenovo!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.