Обявени нови функции на Android 2023novite funktsii na android

Обявени нови функции на Android

С публикувана публикация в блога бяха обявени нови функции на Android. Ето списъка с функции, които ще бъдат предложени на потребителите от софтуерния гигант Google! След събитието Google I/O, проведено през последните седмици, бяха обявени допълнителни нови функции на Android. С новите допълнения Spotify дойде в операционната система Wear OS. Имаше и значителни подобрения по отношение на достъпността. Компилирахме нови функции на Android за вас.

Какви са новите функции на Android?

Споделяне наблизо идва в Windows
Nearby Share предлага чудесна възможност за бърз обмен на съдържание между устройства с Android. Сега, благодарение на плъгина Nearby Share Windows, комуникацията между компютри и телефони ще стане много по-силна. Въпреки че все още е в бета версия, можете да изпробвате тази функция веднага. Можете да щракнете върху връзката по-долу за повече информация.

Практика за четене

Reading practice е специалното приложение на Google, което помага на читателите да научат нови и непознати думи, особено чрез детски книги. Когато четете съвместима електронна книга, вече може да срещнете бутон „Практика“, който произнася всяка дума в изречението на глас, което ви позволява да практикувате сами да четете думите и давате обратна връзка за вашето произношение. Тази нова функция е достъпна с версия 8.1 на Google Play Книги.

Емоджи кухня

Удивителна функция на Android, Emoji Kitchen ви позволява да комбинирате различни емотикони и да създадете чисто нова икона. Google вече предлага допълнителни опции с водна тематика, със специален акцент върху емоджитата на акули, делфини и китове.

Три нови джаджи на началния екран

Последната актуализация носи три нови уиджета за подобряване на изживяването на началния ви екран: Google TV вече има уиджет, който показва персонализирани препоръки за филми и ТВ, Google Finance ви позволява да гледате избраните от вас акции, а Google Новини поставя най-новите заглавия на една ръка разстояние.

Безпроблемно инсталиране за устройства с материя

Настройването на умни устройства с поддръжка на Matter на Android стана по-лесно от всякога. Можете бързо да ги свържете към вашата интелигентна домашна настройка, като сканирате QR кода на тези нови устройства с помощта на приложението Google Home. Тази полезна функция изисква вашето устройство да работи с Android 8.1 или по-нова версия, устройство с център на Google с Matter и Bluetooth Low Energy (4.2) или по-нова Wi-Fi връзка.

Интегриране на Spotify Wear OS

Ако имате смарт часовник с Wear OS 2 или по-нова версия, вече можете да се наслаждавате на Spotify директно на китката си. Не само, че можете да слушате музика и подкасти, без да посягате към телефона си, можете също да откриете нови плочки и преки пътища за циферблата. Вашият часовник също ще може да предава поточно от Spotify DJ, но това изисква абонамент за Spotify Premium и в момента се предлага само в САЩ, Канада, Обединеното кралство и Ирландия.

Бележките на Google Keep са добавени към Wear OS

Ценно допълнение към Wear OS е интегрирането на Google Keep. Тази нова функция ви позволява да проверявате фиксирана бележка или списък със задачи, без първо да вдигате телефона си.

Кратките видеоклипове вече могат да се записват в плейлисти

Първоначално подобен на TikTok, Shorts се превърна в популярна платформа в YouTube. Ако попаднете на видеоклип, който харесвате, докато разглеждате YouTube Shorts, вече можете да го добавите към плейлист.

Подобни публикации

  1. Автоматично проследяване на съня с WatchOS 11!
  2. Научете как водата може да ремонтира вашия екран мигновено!
  3. Как да знаете часа, дори ако батерията ви е изтощена в iOS 18?
  4. Представена е VisionOS 2! Ето функциите
  5. Представен iOS 18: Вълнуващи функции!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.