Instagram обяснява как работи неговият алгоритъм за класиранеinstagram algoritam

Instagram обяснява как работи неговият алгоритъм за класиране

Изпълнителният директор на Instagram Адам Мосери обясни как работи алгоритъмът за класиране на Instagram. Ето подробностите! В публикация в блог главният изпълнителен директор на Instagram Адам Мосери даде повече подробности за това как работи алгоритъмът за класиране в приложението за социални медии.

Опитвайки се да изясни някои недоразумения относно системата за класиране, изпълнителният директор каза, че Instagram всъщност няма нито един алгоритъм, използван за класиране на съдържание в приложението. Вместо това всяка различна област на приложението има свой собствен алгоритъм, който се настройва по различен начин в зависимост от функцията.

„Instagram няма нито един алгоритъм, който да контролира това, което хората могат да виждат и виждат в приложението. Използваме различни алгоритми, класификатори и процеси, всеки със собствена цел. Искаме да оползотворим времето на хората и вярваме, че използването на технология за персонализиране на изживяването на всеки е най-добрият начин да го направим. вярваме.“

Как Се Прави Регистрация в Инстаграм ? Регистрация в INSTAGRAM – КАК ДА СЪЗДАДЕМ ПРОФИЛ В ИНСТАГРАМ?

Всеки раздел в Instagram има различен алгоритъм

Mosseri казва, че Stream, Stories, Explore, Reels, Search и други области имат собствен алгоритъм и система за класиране, за да отговорят на нуждите на потребителите и да препоръчат правилното съдържание на различни места.

„Всяка част от приложението използва свой собствен алгоритъм, съобразен с начина, по който хората го използват. Хората са склонни да търсят най-добрите си приятели в Stories, използват Discover, за да откриват ново съдържание и творци, и се забавляват в Reels. Ние сортираме нещата по различен начин в тези различни части от приложението и добавихме функции и контроли като Близки приятели, Любими и Следване, за да персонализираме допълнително вашето изживяване.“

И така, какво мислите за алгоритъма за класиране на Instagram? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Ново разширение на Google Gemini е в YouTube Music
  2. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  3. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!
  4. Рекорден ръст на пазарната стойност на Apple
  5. Grok, изкуственият интелект на X, ще получава всички резюмета на новини от X!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.