Apple обявява функция „Докоснете за плащане“, която превръща iPhone в POS устройстваtap to pay apple iphone

Apple разреши използването на безконтактната система за плащане „Tap to Pay“, която е на дневен ред от известно време, от бизнеса.

В твърденията, направени през последните седмици, имаше информация за системата на Apple „ Tap to Pay “, която преобразува iPhone устройства в POS устройства . Компанията обяви в изявление, че ще въведе „Tap to Pay“. Тази нова функция ще бъде достъпна за милиони фирми в САЩ, от малки предприятия до големи търговци на дребно.

С „Tap to Pay“ собствениците на бизнес ще могат да използват своите iPhone, за да приемат безпроблемно и сигурно Apple Pay, безконтактни кредитни/дебитни карти и други цифрови портфейли с едно просто докосване . Apple обяви, че не се изисква допълнителен хардуер или терминал за плащане за тази система.

Как ще се извърши плащането?

Прочети Още: Характеристики, дата на пускане и цена на Samsung Galaxy S22

По време на процеса на плащане в новата система на Apple, бизнесът ще поиска от клиента да държи своя iPhone или Apple Watch , безконтактна кредитна/дебитна карта или цифров портфейл близо до своя iPhone. По този начин плащането ще бъде извършено сигурно чрез NFC технология.

Apple заяви, че за да работи функцията „Докоснете за плащане“, трябва да имате iPhone XS или по-нова версия на смартфона.

Apple Pay вече се приема от повече от 90 процента от търговците на дребно в САЩ и с тази нова система почти всеки бизнес, голям или малък, ще може да позволи на своите клиенти да „плащат чрез докосване“ на iPhone при плащане. Функцията „Докоснете за плащане“ на iPhone ще бъде налична в Apple Stores в САЩ по-късно тази година. От друга страна, първата платформа за плащане, която предлага тази услуга на своите клиенти, ще бъде American Stripe.

Системата, която преобразува iPhone в POS устройства, в момента се използва само в САЩ. Все още не е известно кога системата ще бъде налична в страни, различни от САЩ.

Докоснете за плащане; Той ще работи с кредитни и дебитни карти, включително American Express, Discover, Mastercard и Visa . Новата функция ще бъде въведена в предстояща бета версия на софтуера за iOS за участващи платформи за плащане и партньори за разработчици на приложения, за да се възползват от комплектите за разработчици на софтуер.

Подобни публикации

  1. Очакваната функция за Youtube Podcast е на път!
  2. Youtube се готви да промени интерфейса си!
  3. Spotify подобрява секцията за подкаст
  4. Какво е HeyGen AI?
  5. Spotify и OpenAI си сътрудничат: Функцията за дублаж идва в Spotify!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.