Apple е на път да стане най-големият производител на смартфони за годината за първи път!apple nai golyam proizvoditel na smartfoni

Apple е на път да стане най-големият производител на смартфони за годината за първи път!

Apple може най-накрая да вземе титлата на най-добрия производител на смартфони, която от години е в ръцете на Samsung. Ето подробностите! Apple е готова потенциално да се превърне във водещ световен производител на смартфони за цяла година, постигайки безпрецедентно постижение.

Световният пазар на смартфони в момента е на най-ниското си ниво от десетилетие, като Counterpoint Research прогнозира, че доставките ще намалеят с 6% до 1,15 милиарда устройства през 2023 г. Въпреки този спад, Apple може да се открои с потенциала си да води индустрията за първи път в годишните доставки, според анализа на Counterpoint.

Counterpoint, голяма фирма за изследване на смартфони, прогнозира, че някои пазари, като Азия, ще задушат растежа на смартфоните през останалата част от годината. Фактори като икономическите затруднения в Китай и спадовете в нововъзникващите пазари допринасят за това забавяне.

Плановете на Apple за iPhone 15 могат да доведат до големи продажби

Въпреки общата слабост на индустрията, премиум сегментът на пазара на смартфони остава в добра форма. Потенциалът за потребителите на iPhone 12 да надстроят до iPhone 15, съчетан с оживения премиум пазар, може да постави Apple пред Samsung през 2023 г.

Джеф Фийлдхак, директор на изследванията в Counterpoint, подчертава значението на пускането на iPhone 15, подчертавайки значението на усилията на операторските компании да привлекат клиенти чрез промоции и очаква тези промоции да доведат до масивни продажби на iPhone 15.

Докато Apple в момента има 16% глобален пазарен дял на смартфони през второто тримесечие на 2023 г., анализът на Counterpoint показва, че компанията може да си върне лидерството до края на четвъртото тримесечие на 2023 г.

За Apple този потенциален успех е насочен към пазарно лидерство, което остава непроменено от години. Толкова много, че Samsung е на първо място от третото тримесечие на 2011 г.

Подобни публикации

  1. Нова функция на iOS 18 ще направи Siri излишна!
  2. 16 GB RAM и 6000 mAh батерия: Представен Vivo Y28 4G
  3. Характеристики и цена на Xiaomi Mix Fold 4
  4. 1.5K екран и 16 GB RAM: Разкрити функции на OnePlus Ace 3 Pro
  5. Бюджетният Honor X6b е представен: Ето неговите характеристики

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.