Apple продължава да ви следва, противно на това, което казва!apple vi sledva

Apple продължава да ви следва, противно на това, което казва!

Нима сигурността на данните, с която Apple постоянно се хвали, всъщност не отразява истината? Според нови проучвания Apple непрекъснато ви следи.

Едно от нещата, с които Apple се гордее със своите продукти, е сигурността на данните. Твърди се, че дори компанията не проследява потребителските данни в рамките на настройките за поверителност, които предлага на своите потребители. Това отразява ли реалността?

Разгледай Още: Zoom привлече вниманието с новите си функции

Според ново проучване Apple редовно предоставя достъп до данните на устройството, дори ако потребителите не дават разрешение за споделяне на данни.

Споделянето на лични данни може да бъде направено от приложения на Apple

Една от най-популярните функции на устройствата на Apple беше възможността да се откаже споделянето на всички лични данни с една настройка в iPhone Analytics . Толкова много, че Apple се хвали с това от много години. Въпреки това , двама изследователи, Томи Миск и Талал Хадж Бакри, заключиха, че това не е вярно.

Изследователите изследваха пътя на данните на устройствата, като отхвърлиха всички персонализации за споделяне на данни, които устройствата на Apple предлагат на своите потребители. В съответствие с разследването се оказа, че собствените приложения на Apple съхраняват важни данни, като ги прехвърлят към сървъри.

Например App Store, който обикновено не трябва да съхранява данни, освен ако не са разрешени лични реклами ; Той записва всички докосвания, които правите, докато сте в приложението, вашите търсения, рекламите, които виждате и колко време разглеждате приложенията в магазина.

Всички тези данни могат удобно да се използват за създаване на персонализирани рекламни алгоритми. Освен App Store, беше разкрито, че приложенията Apple Music, Apple TV, Books, iTunes Store и Stocks също споделят данни без разрешение.

Все още няма отговор от фронта на Apple срещу обвиненията. Въпреки това е възможно да се каже, че гаранцията за поверителност, която е един от замъците, на които Apple се доверява, също е разклатена.

Подобни публикации

  1. Какъв е ключът към безопасността в дигиталната ера?
  2. Lockly Smart Lock: Характеристики и цена на заключване на врати със сканиране на лица
  3. Ограничаване на Социалните Медии за Младежи в Англия: Нови Регулации на Хоризонта
  4. Най-използваните пароли в света
  5. Google вече ще ви предупреждава, ако данните ви се откраднат! Как?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.