Apple променя производствения регионapple proizvodstvo

Apple променя производствения регион, за да преодолее проблемите с доставките

Съобщава се, че Apple планира да реши производствените проблеми, възникнали поради настоящите ограничения на COVID, чрез промяна на производствения регион. Ето подробностите!

Прочети Още: Обявихме партньорството на Audi и Apple Music
Тъй като Китай продължава да се възстановява от скокове в случаите на COVID и ограниченията за блокиране, Apple помоли своите доставчици да прехвърлят повече производство на iPad във Виетнам.

Китайските мерки за нулева толерантност към коронавируса са ефективни, но смущенията, причинени от масовото затваряне на фабрики, все още продължават. Производството на iPad е ударено, като повече от половината от основните доставчици на Apple в региона на Шанхай са засегнати и според съобщенията компанията работи, за да компенсира това.

Според Nikkei Asia , Apple премества част от производството си на iPad от Китай и околните региони. Източници твърдят, че Apple направи такова нещо „за първи път“, но Apple помоли Foxconn да премести производството на iPad и MacBook Pro от Китай във Виетнам през 2020 г. В доклад на Nikkei от януари 2021 г. се казва, че Apple планира да премести значителна част от производството на iPad там в бъдеще.

Apple планира да промени производствените региони за постоянно в бъдеще

Въпросният доклад твърди, че постоянното производство на Apple може да се осъществи в средата на 2021 г. Nikkei Asia казва, че скокът на COVID през 2021 г. забавя постоянните планове на Apple за производство. Nikkei Asia също така казва, че работи с китайската компания BYD за изграждането на производствени линии за iPad във Виетнам заедно с текущите планове на Apple за преместване на производството. Очаква се скоро да заработи, но се съобщава, че първоначално ще бъдат произведени само малък брой iPad.

В допълнение към тях, което е по-важно, Apple според съобщенията моли много доставчици на компоненти да натрупат запаси. Обикновено Apple се въздържа от обвързване на фондовия капитал, но целта е да се предпази от бъдещ недостиг на продукти и проблеми с доставките. Apple, която свързва много от своите доставки с Китай, е засегната от последните ограничения на COVID в сравнение с други компании и ще видим как това ще се отрази в бъдеще.

Подобни публикации

  1. TikTok забранен в друга държава: Каква е причината за блокирането на достъпа?
  2. Бележките на TikTok са налични!
  3. X Забранен поради опасения за националната сигурност
  4. Microsoft 365 се срина ли? Хиляди потребители имат проблеми с достъпа!
  5. Невероятна грешка в Apple

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.