Apple ще произвежда свой собствен модемен чипxiaomi pechalba

Според течове от страна на Apple, компанията ще започне да произвежда и използва собствен модемен чип от 2023 г. Е, какво означава?

Стремейки се да използва собствените си основни компоненти във всичките си продукти напоследък , Apple изглежда започва да произвежда и използва собствен модемен чип от 2023 г. Една от най-важните причини за тази стъпка, предприета от компанията, са разногласията между Qualcomm и Apple.

Apple ще произведе собствен модемен чип!

По принцип много компании искат да могат да произвеждат свои собствени основни компоненти, за да поддържат целостта между хардуера и софтуера, защото това означава по-добра производителност и по-голям контрол. Все пак това е цел, която само много малко компании могат да постигнат, тъй като е скъпо, изисква опитен персонал и изисква строг процес на изследване и развитие.

Apple и Qualcomm имат разногласия по отношение на модемния чип въз основа на лицензионните такси и Apple сега изглежда иска да се справи с този процес сама. В интерес на истината, компанията, която произвежда чипсети от серия A за iPhone и M-серия чипсети за Mac, наистина е натрупала значителен опит в тази област.

В доклад, публикуван по-рано тази година, Минг-Чи Куо посочи, че тези чипове ще бъдат готови през 2023 г. Сега нов доклад потвърждава тази дата. Гледайки процеса от страна на Qualcomm, изглежда вероятно компанията да претърпи значителна загуба на приходи. 

Прочети Още: Xiaomi увеличава нетната печалба с 25% през третото тримесечие

Подобни публикации

  1. Събитието Xiaomi 2023 приключи: Какво беше представено?
  2. Нова промяна в мобилното приложение на YouTube
  3. Threads се развива: Налични са много нови функции
  4. TikTok получи едно от най-големите наказания напоследък!
  5. Невероятна иновация от Google Translate

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.