Apple ускорява 2 пъти производството на изображения с изкуствен интелектapple uskoryava 2 pati izobrajeniata

Apple ускорява 2 пъти производството на изображения с изкуствен интелект

Оптимизациите, пуснати от Apple за Stable Diffusion AI, обещават 2 пъти увеличение на скоростта при производството на изображения с изкуствен интелект. Ето подробностите!

Едно от най-впечатляващите технологични развития през 2022 г. беше, че визуалната продукция, подпомагана от изкуствен интелект, стана достъпна за обществеността. В допълнение към изкуствения интелект като DALL-E 2 и MidJourney , разработен от Open AI, има и Stable Diffusion AI , поддържан от Apple . Новоиздадените оптимизации за изкуствен интелект съдържат значителни подобрения.

Оптимизациите, които позволяват на Stable Diffusion AI да работи на Apple Silicon, обещават да работят приблизително два пъти по-бързо на базирани на Mac методи.

Оптимизациите ще позволят на Apple Silicon чипове да хванат графичните карти на Nvidia
Сега показани като една от водещите компании в областта на изкуствения интелект, ориентираните към невронни мрежи чипове на Nvidia, които тя започна да използва със серията RTX, позволяват производствените процеси да се извършват при високи скорости.

Създаването на изображение с размери 512 x 512 пиксела, работещо на компютър с Windows или Linux, отнема приблизително 8,7 секунди с графичната карта RTX 3060. При тестове на M1 Mac Mini , който е сравнително бавен в сравнение с вътрешната графична карта от серията RTX 3000 , това време може да достигне до 69,8 секунди.

С новоиздадените опции за оптимизация, M1 Ultra , един от най-мощните Silicon чипсети на Apple, намали времето за визуална продукция до 9 секунди при същите стойности.

Разгледай Още: Авторът на Джон Уик ще заснеме играта Sifu

Може ли Apple да разработи своя собствена DLSS система?

Смята се, че подобренията на Apple Core ML могат да запълнят празнината в обработката на графики, което е едно от най-слабите места на MacOS устройствата. Въпреки подобренията, може да се каже, че има обещаващи разработки, въпреки че чиповете Apple Silicon все още изостават от графични карти като Nvidia и AMD.

Използването на изкуствен интелект във визуалната обработка може да елиминира проблема с лошото представяне в игрите, които устройствата на Apple са най-критикувани от потребителите от години. Заедно с процесорите M3, можем да видим проект за увеличаване на игровата графика, поддържан от изкуствен интелект, подобен на DLSS технологията на Nvidia от страна на Apple.

Подобни публикации

  1. Споделена екранна снимка в Whatsapp нова функция!
  2. Отваряне на живо в X вече е много по-лесно!
  3. Криптиране от край до край, налично във Facebook и Messenger!
  4. WhatsApp подобрява изживяването при споделяне на екрана с новата си функция!
  5. Забравих паролата си за WhatsApp Проблем и решение

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.