Астрономите откриват планетата, подобна на Земятаplaneta podobna na zemyata

Астрономите са открили планета, подобна на Земята. Планетата много прилича на Земята. Ето всички подробности, които могат да се чудят за планетата!

Астрономите откриха друга нова подобна на Земята планета . Планетата, наречена TOI-1231b, обикаля около звезда като Слънцето. Тази червена звезда се нарича NLTT 24399. TOI-1231b е много по-близо до червената звезда, отколкото Земята до Слънцето, но температурата е подобна на Земята.

Прочети Още: Държави с най-много ваксинирани през месец юни 2021 обявени досега

TOI-1231b, Земя-подобна планета Друга планета

Откритията на екзопланети преди не бяха нищо повече от обикновена мечта за учените, но напредъкът в телескопа и развитието на по-усъвършенствани техники за наблюдение направиха задачата за намиране на планети извън Слънчевата система много проста.

Всъщност днес има толкова много планети извън Слънчевата система, че не всички от тях имат превозно средство, което да изследват близо до тях, така че учените трябва да направят избор, за да определят коя най-много трябва да бъде проучена.

Крайният избор на учените беше планета, която много прилича на Земята. Екип от астрономи е открил планета с много внимание. Тази планета беше наречена TOI-1231b . Планетата, която има много прилики с планетата, на която живеем, обикаля около червена звезда, наречена NLTT 24399 .

NLTT 24399 е много по-близо до планетата TOI-1231b, отколкото Слънцето до Земята. Въпреки това няма необичайна промяна в температурата на планетата. Температурата на планетата е почти същата като на Земята. Смята се, че планетата има и обещаваща атмосфера.

Планетата е по-малка от Нептун, но по-голяма от Земята. Смята се, че планетата не е обитаема планета, но нейната атмосфера все още може да осигури много полезни ползи за учените.

Диана Драгомир, съавтор на изследването, казва в изявление, че TOI-1231b, макар и да не е скалиста планета, има забележителна атмосфера. Според Драгомир засега няма много информация за компонентите на атмосферата. Смята се, че планетата може да има голяма водородна или водородно-хелиева атмосфера или атмосфера с плътна водна пара. Астрономите заявиха, че наблюденията с космическия телескоп Хъбъл скоро ще предоставят повече информация за атмосферата на планетата.

Подобни публикации

 1. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
 2. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
 3. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
 4. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!
 5. Huawei Pura 70 Ultra идва да стане крал на пазара на смартфони (ревю)

You may also like...

4 Responses

 1. Цветанка Нягинова каза:

  Горката планета…Ако хора от нашата планета отидат там, свършено е и с нея, защото ние не можем да пазим природата, унищожаваме всичко за да забогатеем.

 2. Cтоян каза:

  Да наистина има открита планета браво!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.