Какво е IP сертификат? Какво означава?

kakvo e ip sertifikasi

Какво е IP сертификат, който често чуваме напоследък, какво означава, какво прави? Ето всички любопитни подробности по темата!Какво е IP сертификат? Какво означава? Какво прави? – Ако ще купувате нов смартфон, може би сте забелязали информацията за IP сертификата в таблицата със спецификации. И така, какво означава всичко това и какво означава? Ето всички подробности, за които се чудите!

Какво е IP сертификат?

IP сертификатът е терминът, който показва колко устойчиви са вашият смартфон, камера, смарт часовник или подобни електронни продукти срещу вода и прах. Първото от числата след израза IP се отнася до устойчивост на прах, а второто до водоустойчивост. Така че, когато казваме IP68, числото 6 показва устойчивост на прах, а числото 8 показва устойчивост на вода .

В допълнение към тях може да има и трето число, което измерва устойчивостта на удар, но обикновено виждате това много рядко. 

Какво означава IP сертификат?

Нека започнем първо с устойчивостта на прах. Ще видите стойност между 0 и 6 за устойчивост на прах. Колкото по-голям е броят, толкова по-високо е нивото на защита. От друга страна, има стойности между 0 и 9 за водоустойчивост. По същия начин, колкото по-голям е броят, толкова по-високо е нивото на защита.ip sertifikat tablitsa

Можете да видите таблицата за класиране на устойчивостта на прах в таблицата горе .

ip sertifikat tablitsa 1

ip sertifikat tablitsa 2

Можете да видите таблицата за оценяване на водоустойчивостта в таблицата точно по-горе . 

Какво прави IP сертификатът?

IP сертификатът показва колко устойчиво е вашето устройство срещу прах и вода.

Например, ако имате смартфон, който се доставя с IP68, вашето устройство е устойчиво на прах. Можете също така да държите устройството си във вода на дълбочина от един метър и половина до тридесет минути. Най-добре би било обаче да се свържете с производителя на вашия смартфон за най-точна информация. И накрая, не забравяйте, че няма водоустойчив телефон, има водоустойчив телефон.

Подобни публикации

  1. Не мога да вляза в Instagram Грешка и решения
  2. Не мога да се свържа с интернет, въпреки че имам интернет
  3. Нови функции, добавени към груповите видео разговори в Whatsapp
  4. Instagram вече ще цензурира снимки с голота в DM
  5. Какво представлява динамичният остров, който познаваме с iPhone 14 Pro?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.