Какво е IP сертификат? Какво означава?

kakvo e ip sertifikasi

Какво е IP сертификат, който често чуваме напоследък, какво означава, какво прави? Ето всички любопитни подробности по темата!Какво е IP сертификат? Какво означава? Какво прави? – Ако ще купувате нов смартфон, може би сте забелязали информацията за IP сертификата в таблицата със спецификации. И така, какво означава всичко това и какво означава? Ето всички подробности, за които се чудите!

Какво е IP сертификат?

IP сертификатът е терминът, който показва колко устойчиви са вашият смартфон, камера, смарт часовник или подобни електронни продукти срещу вода и прах. Първото от числата след израза IP се отнася до устойчивост на прах, а второто до водоустойчивост. Така че, когато казваме IP68, числото 6 показва устойчивост на прах, а числото 8 показва устойчивост на вода .

В допълнение към тях може да има и трето число, което измерва устойчивостта на удар, но обикновено виждате това много рядко. 

Какво означава IP сертификат?

Нека започнем първо с устойчивостта на прах. Ще видите стойност между 0 и 6 за устойчивост на прах. Колкото по-голям е броят, толкова по-високо е нивото на защита. От друга страна, има стойности между 0 и 9 за водоустойчивост. По същия начин, колкото по-голям е броят, толкова по-високо е нивото на защита.ip sertifikat tablitsa

Можете да видите таблицата за класиране на устойчивостта на прах в таблицата горе .

ip sertifikat tablitsa 1

ip sertifikat tablitsa 2

Можете да видите таблицата за оценяване на водоустойчивостта в таблицата точно по-горе . 

Какво прави IP сертификатът?

IP сертификатът показва колко устойчиво е вашето устройство срещу прах и вода.

Например, ако имате смартфон, който се доставя с IP68, вашето устройство е устойчиво на прах. Можете също така да държите устройството си във вода на дълбочина от един метър и половина до тридесет минути. Най-добре би било обаче да се свържете с производителя на вашия смартфон за най-точна информация. И накрая, не забравяйте, че няма водоустойчив телефон, има водоустойчив телефон.

Подобни публикации

  1. Идва ограничение на историите в Instagram
  2. Методи за кражба на акаунт в Instagram: Внимавайте!
  3. Новото видео на НАСА показва как черна дупка е погълнала звезда
  4. Първи поглед към функцията за редактиране на туит в Twitter
  5. Какво е YouTube Premium? Характеристики и цена

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.