BepiColombo публикува първата снимка на Меркурийbepicolombo merkuri

Получено е първо изображение на живак от евро-японски космически кораб
BepiColombo публикува първата снимка на Меркурий. Евро-японският космически кораб се възползва от гравитацията на Меркурий.

BepiColombo сподели първата си снимка с Меркурий . BepiColombo, съвместната мисия на Европа и Япония, започна да изпраща снимки от Меркурий. Ето какво ще направи космическият кораб BepiColombo на Меркурий.

Космическият кораб BepiColombo, съвместно разработен от евро-японските космически агенции, изпрати на Земята първата снимка на Меркурий, най-съкровената планета на Слънчевата система.

Космическата сонда засне изображението малко след като премина над малкия свят (другото име на Меркурий) на височина само 200 км.

Служителите на мисията планираха още пет такива полета, използвайки гравитацията на Меркурий, за да контролират скоростта на космическия кораб. Целта е Бепи да се движи достатъчно бавно и в крайна сметка да се установи в стабилна орбита около планетата. Това означава, че мисията ще продължи до края на 2025 г.

Прочети Още: Безплатни Amazon Prime игри за октомври

Първа снимка на Меркурий от BepiColombo

Първото изображение на Меркурий е направено от задна камера с ниска разделителна способност близо до сондата. В момента Bepi не е готов да използва научни камери с висока разделителна способност. Камерите се съхраняват в така наречения куп космически кораби .

Бепи всъщност представлява два космически кораба, държани заедно. Едната част е разработена от Европейската космическа агенция (ESA), а другата част е разработена от японската космическа агенция (JAXA). Начинът, по който тези два компонента са опаковани за пътуването до Меркурий, блокира отворите на основните камери.

Това означава, че първите изображения на мисията на Меркурий са получени чрез няколко последващи или инженерни камери, монтирани от външната страна на сондата. Докато първата снимка е с ниска разделителна способност, тя е достатъчно добра, за да се разпознаят разпознаваеми черти на повърхността на планетата.

Европейските и японските елементи на мисията ще се разделят и ще поемат различни роли, докато влизат в орбита на Меркурий.

Европейският планетарен орбитален апарат с Меркурий (MPO) е проектиран да картографира терена на Меркурий, да създава профили на височина, да събира данни за структурата и състава на повърхността на планетата, както и да усеща вътрешността му.

Японският Меркурий магнитен орбитален апарат (ММО) ще изследва магнитното поле на Меркурий. Той ще изучава поведението на полето и неговото взаимодействие със „слънчевия вятър“, колебаещата се маса на частиците, отдалечаващи се от Слънцето.

Надяваме се, че паралелните наблюдения на спътниците ще разрешат много загадки за малкия свят. 

Съветникът на ESA по наука и открития проф. Марк МакКорийн каза: „След като влезем в орбита, ще започнем да изучаваме магнитното поле на Меркурий и региони, които все още имат вода на някои от техните повърхности, въпреки огромните температури от 450 ° C. “ казах.

Подобни публикации

  1. Космическият телескоп на НАСА откри новата планета
  2. Чрез този спътник никога повече няма да сгрешим в прогнозата за времето!
  3. Откриха най-голямото съоръжение в света срещу климатичната криза: каква е технологията за улавяне на въглерод от атмосферата?
  4. Светът става по-топъл: Ще се използва нов цвят в прогнозата за времето!
  5. Какво е слънчево изригване? Причини и последствия

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.