8 годишно дете е кандидат да стане най-младият астроном в света!

8 godishno dete iska da stane astronom

Никол Оливейра, 8-годишно момче, трябваше да счупи рекорда за най-младия астроном в света. Оливейра е открил досега 18 астероида. Ето подробностите!

8-годишно бразилско момче се е заело да стане най-младият астроном в света . Момче на име Никол Оливейра търси астероиди и посещава международни семинари като част от програма, свързана с НАСА (Национална администрация по аеронавтика и космос).

Стремейки се към звездите в небето, когато току-що се научи да ходи, Оливейра изучава изображения на небето на компютъра си в стаята си, изпълнена с плакати на Слънчевата система, миниатюрни ракети и много фигури, свързани с Междузвездни войни.

Оливейра също участва в проекта „Ловци на астероиди“, ръководен от Международното сътрудничество за астрономическо търсене (IASC), който има за цел да запознае младите хора с науката, като им даде възможност да направят свои собствени космически изследвания.

Оливейра може да счупи рекорда на най -младия астроном в света

“ Аз Ще ги кръсти на бразилски учени, или след като членовете на семейството ми мама или татко“, заяви Оливейра, който казва, че той вече е открил 18 астероиди . Оливейра ще стане най-младият астроном в света, ако астероидите, които открие, бъдат одобрени (потвърждението може да отнеме няколко години), счупвайки рекорда италианския астроном Луиджи Санино на 18-годишна възраст.

Учителят на Oliveira, Heliomarzio Rodrigues Moreira, каза в изявление за способността на Oliveira да наблюдава.

Прочети Още: BepiColombo публикува първата снимка на Меркурий

Родригес Морейра заяви, че най -важното е да сподели знанията си с други деца и че е направил голям принос за разпространението на науката.

Откъде идва страстта на Оливейра към астрономията?

Семейството на Николина се премести във Форталеза, на около 1000 километра, след като получи стипендия по -рано тази година за посещение на частно училище. Позволено му е да продължи работата и обучението си от мястото, където се е преместил баща му, компютърен учен.

Страстта на Оливейра към астрономията се връща към времето, когато тя започва да ходи. „Когато бях на 2 години, тя вдигаше ръце към небето и казваше дай ми звезда“, казва нейната 43-годишна майка Зилма Джанака.

„Осъзнахме колко сериозна е тази страст към астрономията, когато той навърши 4 години, когато ни помоли за телескоп като подарък за рожден ден.“

Оливейра, който е собственик на канала Nicolinha2012, включва и интервюта с бразилския астроном Дуилия де Мело, който участва в откриването на свръхнова, наречена SN 1997D.

Подобни публикации

  1. НАСА представя нова ракета, по-голяма от Статуята на свободата
  2. Астронавтът на НАСА Марк Ванде Хей поставя нов рекорд
  3. Космическите колонии могат да предизвикат канибализъм: тревожно разкриване!
  4. Разговорите с непознати могат да имат изненадващи резултати
  5. Дълбоко мозъчно изследване разкрива как се формират спомените

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.