8 годишно дете е кандидат да стане най-младият астроном в света!8 godishno dete iska da stane astronom

Никол Оливейра, 8-годишно момче, трябваше да счупи рекорда за най-младия астроном в света. Оливейра е открил досега 18 астероида. Ето подробностите!

8-годишно бразилско момче се е заело да стане най-младият астроном в света . Момче на име Никол Оливейра търси астероиди и посещава международни семинари като част от програма, свързана с НАСА (Национална администрация по аеронавтика и космос).

Стремейки се към звездите в небето, когато току-що се научи да ходи, Оливейра изучава изображения на небето на компютъра си в стаята си, изпълнена с плакати на Слънчевата система, миниатюрни ракети и много фигури, свързани с Междузвездни войни.

Оливейра също участва в проекта „Ловци на астероиди“, ръководен от Международното сътрудничество за астрономическо търсене (IASC), който има за цел да запознае младите хора с науката, като им даде възможност да направят свои собствени космически изследвания.

Оливейра може да счупи рекорда на най -младия астроном в света

“ Аз Ще ги кръсти на бразилски учени, или след като членовете на семейството ми мама или татко“, заяви Оливейра, който казва, че той вече е открил 18 астероиди . Оливейра ще стане най-младият астроном в света, ако астероидите, които открие, бъдат одобрени (потвърждението може да отнеме няколко години), счупвайки рекорда италианския астроном Луиджи Санино на 18-годишна възраст.

Учителят на Oliveira, Heliomarzio Rodrigues Moreira, каза в изявление за способността на Oliveira да наблюдава.

Прочети Още: BepiColombo публикува първата снимка на Меркурий

Родригес Морейра заяви, че най -важното е да сподели знанията си с други деца и че е направил голям принос за разпространението на науката.

Откъде идва страстта на Оливейра към астрономията?

Семейството на Николина се премести във Форталеза, на около 1000 километра, след като получи стипендия по -рано тази година за посещение на частно училище. Позволено му е да продължи работата и обучението си от мястото, където се е преместил баща му, компютърен учен.

Страстта на Оливейра към астрономията се връща към времето, когато тя започва да ходи. „Когато бях на 2 години, тя вдигаше ръце към небето и казваше дай ми звезда“, казва нейната 43-годишна майка Зилма Джанака.

„Осъзнахме колко сериозна е тази страст към астрономията, когато той навърши 4 години, когато ни помоли за телескоп като подарък за рожден ден.“

Оливейра, който е собственик на канала Nicolinha2012, включва и интервюта с бразилския астроном Дуилия де Мело, който участва в откриването на свръхнова, наречена SN 1997D.

Подобни публикации

  1. Бетонът може да бъде укрепен с 30% с утайка от кафе: но как?
  2. „Слънчев лист“, който събира 13% повече енергия от слънцето!
  3. Южният полюс на Луната кацна за първи път в историята!
  4. Най-мощната ракета в света се подготвя за лунна мисия
  5. Откриха органична материя на Марс!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.