BeReal броят на потребителите намалява!bereal gubi potrebiteli

BeReal губи кръв: броят на потребителите намалява!

BeReal, една от популярните социални медийни платформи за даден период, губи потребителската си база всеки ден. Ето и получените числа! Активните потребители на BeReal започнаха масово да напускат платформата. Броят на активните потребители на приложението е намалял с 18% след достигането на своя връх през ноември миналата година. Според доклад на Similarweb приложението е спечелило значителен брой активни потребители през 2022 г., но сега има много по-малка потребителска база от колегите си в социалните медии, но BeReal настоява, че тези цифри са неверни.

BeReal беше пуснат за първи път във Франция през 2020 г. и Similarweb съобщи, че броят на активните потребители продължава да расте в страната, достигайки 615 000 активни потребители месечно само във Франция спрямо 500 000 през ноември миналата година, но общата глобална потребителска база на приложението е претърпял, според изявлението. Докладът на Similarweb посочва, че броят на месечните активни потребители на iOS в BeReal е намалял от 3,7 милиона през 2022 г. на 3 милиона през август, докато потребителите на Android са намалели с 19%, от 19,5 милиона през декември до приблизително 16 милиона през август.

Говорителят на BeReal отрича цифри

Въпреки това, говорител на BeReal каза на Gizmodo в имейл, че цифрите са взети от „компания за анализи на трета страна, която предоставя прогнози“ и твърди, че платформите не отразяват точно текущия брой активни потребители.

BeReal оживя като уникален начин за споделяне на бърза моментна снимка на това къде се намира потребителят, какво прави и с кого е, връщайки се към основите на показването на човек на неговото уникално, истинско аз. През следващите месеци компанията въведе функции, които включват съобщения, опция за споделяне на повече снимки от една на ден и поток за откриване „Приятели на приятели“.

Усилията на BeReal да добави функции към приложението обаче бяха бавни и не успяха да добавят повече от няколко функции между юни 2022 г. и април 2023 г., което накара по-младите потребители да се обърнат към други приложения.

В допълнение към твърдението, че платформата се разраства, говорителят на BeReal добави в своя имейл, че работят върху „вълнуващи нови функции“, планирани да стартират тази година, но не уточни какви ще бъдат тези функции или точно кога трябва да се очакват. Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Spotify направи уникална промяна в дизайна си: Как изглежда?
  2. Нова функция за изкуствен интелект, идваща в Windows 11
  3. Нова функция за промяна на цвета на WhatsApp
  4. Как се пише?
  5. Най-популярната функция на Google и Samsung вече може да бъде добавена към iPhone!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.