BioNTech разработва ваксина срещу рак на мРНКbiontech vaksina rak

BioNTech преминава към изпитвания при хора за ваксина срещу рак на мРНК. Биотехнологичната компания BioNTech постигна голям успех в теста, който извърши върху мишки.

BioNTech предприема действия за започване на човешки изпитвания след успеха на тестовете си върху мишки за ваксина срещу рак на мРНК .

Биотехнологичната компания, която си партнира с Pfizer за разработване на ваксина срещу новия тип коронавирус, която все още е в сила по целия свят, сега се опитва да разбере дали иРНК може да бъде решение за рак.

иРНК ваксините действат, като подвеждат човешкото тяло да произвежда малко парче вирус. Той беше използван за изолиране на протеина от шипове на SARS-CoV-2 във ваксината COVID-19 на Pfizer и BioNTech. Частиците са прикрепени към определени клетки в тялото, като по този начин се правят повече копия на вируса.

Прочети Още: Нови Функции на екрана на iPhone 14

Ваксината, която е разработена, за да инструктира клетките да създават протеини с шипове, а не самия вирус, след като е инжектирана в човешкото тяло, дава достатъчен резултат в преоформянето на имунната система и обучението на тялото да държи човека затворен срещу болестта.

Тялото в крайна сметка еволюира до такава степен, че винаги ще си спомня протеина на шипа. По този начин имунната система може спонтанно да произвежда тези протеини, за да унищожи всички вируси, които могат да се срещнат в бъдеще.

Струва си да се отбележи, че ваксината срещу COVID-19 на BioNTech и Pfizer има доста голямо въздействие. Проучване, публикувано през юли от The New England Journal of Medicine, разкрива, че две дози от ваксината BioNTech осигуряват 93,7% защита срещу симптоматични случаи, причинени от алфа варианта, докато вариантът Delta осигурява 88% защита срещу симптоматични случаи. В допълнение, Public Health England наскоро съобщи, че е предотвратила хоспитализации с 96%.

BioNTech изследва колко ефективна може да бъде иРНК при лечението на други заболявания, следвайки тези забележителни постижения. Компанията публикува нови данни за новото лечение, което е разработила за рак в рецензираното списание Science Translational Medicine.

Как е разработена ваксината за рак на мРНК на BioNTech

Екипът, ръководен от BioNTech, разработи смес от тРНК, която инструктира клетките да произвеждат цитокини. Проучването, малки протеини, секретирани от клетките, необходими за контрол на растежа и активността на клетки на имунната система и раковите клетки.

В центъра на изследването са 4 вида рак, кодирани от иРНК: интерлевкин-12 (IL-12), интерферон-алфа, гранулоцитно-макрофагов колониестимулиращ фактор и щам IL-15.

„иРНК е идеален терапевтичен инструмент, който позволява преходна и локална транслация на цитокини“, казаха авторите на изследването за ваксина срещу рак на мРНК. Екипът тества иРНК при 20 мишки. Лечението спира растежа на тумора. Той постигна пълна регресия на рака при 17 (85%) мишки.

Подобни публикации

  1. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
  2. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  3. Каква е разликата между PDR и психологията?
  4. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?
  5. Учените работят върху ваксина срещу COVID за пиене

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.