Честото проследяване на социалните медии нарушава психическото здравеБеше разкрито, че онези, които следват широко разпространените и катастрофални бедствия като пожарите в Северна Калифорния, стачката в Лас Вегас и ураганите чрез социалните медии, могат да бъдат умствено уязвими.

Според ново академично проучване, онлайн потребителите, които следват подобни социални бедствия чрез социални медийни сметки и различни канали, могат да изпитват психологическо безпокойство, защото са изложени на конфликтна информация.

Това изследване е публикувано в Националната академия на науките в САЩ. Изследването е проведено на 3,890 студенти, чийто кампус е затворен непосредствено след нападението в Лас Вегас.

Изследователите анализират петчасовите данни от Twitter за новините, коментарите и мненията, публикувани на събитието, като научат за опита си от учениците една седмица след ужасяващото събитие. Данните, получени от това изследване, бяха анонимизирани и публикувани по искане на университета.

Резултатът показа, че при такива масови бедствия потребителите на социални медии могат да получават информация от всички налични социални източници, като емоционално засягат психическото си здраве (независимо дали са недопустими).

Хората, които се чувстват безпомощни, особено в периода на масова криза, могат да бъдат изключително разтревожени от новините и образите, които никога не са срещали.

Изследванията показват, че такива слухове и модели на дезинформация могат да бъдат опасни, особено за психичното здраве. Проучването обръща внимание на факта, че в моменти на криза социалните медии и новините, публикувани в интернет бързо и бързо, могат да ги доведат до кризата чрез „намаляване на способността за обработка и анализиране на информация“.

Подобни публикации

  1. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
  2. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  3. Каква е разликата между PDR и психологията?
  4. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?
  5. Учените работят върху ваксина срещу COVID за пиене

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.