Американската компания Cruise пуска таксита-роботи!waymo

Американската автомобилна компания Cruise предложи произведените от нея таксита роботи за използване на своите хора в Сан Франциско.

Развитието на технологиите за превозни средства без шофьор се ускори през последните години. С развитието на технологиите автономните превозни средства също са търсени от хората, докато американската автомобилна компания без шофьор Cruise пусна таксита роботи, които тества от дълго време. Вниманието на обществеността привлече и таксита роботи , които бяха въведени в употреба в Сан Франциско , САЩ.

Тези, които искат да използват, попълват формуляра

Робот-таксита, които са в експлоатация от дълго време, досега бяха достъпни само за изпълнителния директор на Cruise company, тест-шофьори и инженери. Въпреки че засега в града има малко таксита роботи, от голямо значение е подобни иновативни технологии да бъдат достъпни за обществеността.

Прочети Още: GSM оператор се ръкува за услугата въздушно такси!

Хората, които искат да карат иновативни таксита роботи в целия град, бяха помолени да попълнят формуляр за регистрация, съобщиха от компанията Cruise. След попълване на формуляра на сайта на компанията, решителните хора ще могат да направят обиколка в града с превозни средства. От компанията обявиха, че засега превозните средства ще обслужват малък брой потребители. 

В изявлението се посочва, че таксиметровите роботи могат да се движат до максимум 48 километра в час и са получени разрешения от оторизираните места за използването им между 22:00 и 06:00 часа през деня .

Въпреки това американските служители все още не позволяваха на превозни средства да се движат в мъгливи и слаби дъждовни дни.

Конкуренцията се нагрява с Waymowaymo

Първият опит в тази област беше направен с Waymo, който стартира през 2020 г. Услугата за таксиметрови роботи, предлагана от Waymo, дъщерно дружество на Alphabet, компанията майка на технологичния гигант Google, се използва във Финикс.

От друга страна; Waymo, който надмина своите конкуренти в индустрията за автономни технологични превозни средства, включително компании като Apple, General Motors, Uber, Tesla, Baidu, Zoox, Aptiv   и Argo, наскоро получи инвестиция от 3 милиарда долара.

Подобни публикации

  1. Dacia се забавлява с BMW: Безплатна чанта за вода за всеки!
  2. Първи от Mercedes-Benz в автономното шофиране!
  3. Tesla изтегля 40 000 автомобила: Ето защо!
  4. Кога ще бъде представен първият автомобил Xiaomi
  5. Автономно шофиране от Tesla FSD 10.12

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.