Американската компания Cruise пуска таксита-роботи!waymo

Американската автомобилна компания Cruise предложи произведените от нея таксита роботи за използване на своите хора в Сан Франциско.

Развитието на технологиите за превозни средства без шофьор се ускори през последните години. С развитието на технологиите автономните превозни средства също са търсени от хората, докато американската автомобилна компания без шофьор Cruise пусна таксита роботи, които тества от дълго време. Вниманието на обществеността привлече и таксита роботи , които бяха въведени в употреба в Сан Франциско , САЩ.

Тези, които искат да използват, попълват формуляра

Робот-таксита, които са в експлоатация от дълго време, досега бяха достъпни само за изпълнителния директор на Cruise company, тест-шофьори и инженери. Въпреки че засега в града има малко таксита роботи, от голямо значение е подобни иновативни технологии да бъдат достъпни за обществеността.

Прочети Още: GSM оператор се ръкува за услугата въздушно такси!

Хората, които искат да карат иновативни таксита роботи в целия град, бяха помолени да попълнят формуляр за регистрация, съобщиха от компанията Cruise. След попълване на формуляра на сайта на компанията, решителните хора ще могат да направят обиколка в града с превозни средства. От компанията обявиха, че засега превозните средства ще обслужват малък брой потребители. 

В изявлението се посочва, че таксиметровите роботи могат да се движат до максимум 48 километра в час и са получени разрешения от оторизираните места за използването им между 22:00 и 06:00 часа през деня .

Въпреки това американските служители все още не позволяваха на превозни средства да се движат в мъгливи и слаби дъждовни дни.

Конкуренцията се нагрява с Waymowaymo

Първият опит в тази област беше направен с Waymo, който стартира през 2020 г. Услугата за таксиметрови роботи, предлагана от Waymo, дъщерно дружество на Alphabet, компанията майка на технологичния гигант Google, се използва във Финикс.

От друга страна; Waymo, който надмина своите конкуренти в индустрията за автономни технологични превозни средства, включително компании като Apple, General Motors, Uber, Tesla, Baidu, Zoox, Aptiv   и Argo, наскоро получи инвестиция от 3 милиарда долара.

Подобни публикации

  1. Интересен ход от Spotify: Деактивира устройството Car Thing!
  2. Tesla сложи край на ерата на докосването на волана!
  3. Tesla работи върху гласовия асистент в колата!
  4. Електрическите автомобили може да са още по-ценни: Открит е нов метод за удължаване живота на батериите!
  5. Характеристики на новото Renault Clio, цена и дата на пускане

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.