GSM оператор се ръкува за услугата въздушно такси!taksi vazdushno

Южнокорейският GSM оператор SKT постигна споразумение с Joby Aviation за обслужване на въздушни таксита.

С развиващите се технологии през последните години автономните и електрическите превозни средства нарастват популярността си. Въпреки че много компании продължават да работят по този въпрос, разбира се, Tesla е една от най-успешните компании в тази област. Компаниите, които искат да разширят използването на автономни превозни средства, предприемат различни стъпки в тази област.Една от тях беше южнокорейската GSM компания SKT.SKT си партнира с базираната в Калифорния Joby Aviation за своята услуга за въздушни таксита.

Въпреки че нещата се движат бързо в областта на сухопътните превозни средства, развитието на автономните самолети може да е малко по-бавно. Необходимо е да се осигурят подходящи условия за използване на самолети, които са тествани и задълбочено проучени в продължение на много години. Компанията Joby Aviation, която разработва въздушни таксита, постигна споразумение със SK Telecom (SKT) за предоставяне на услуги след дълги тестови проучвания.

 

Прочети Още: Първата информация за Airpods Max 2!

SKT и Joby Aviation ще пуснат услуга за въздушно такси

 Разбра се, че платформата T Map Mobility , базирана на абонамент услуга на  SK  Telecom , ще се основава на осигуряване на по-добра интеграция между пътуването по въздух и по суша . Преди това бяха подписани различни партньорства с Uber на тази платформа.

За да могат KT и Joby да предложат тази услуга, те първо трябва да получат сертификат от правителството на Южна Корея. Засега все още не е известно кога и къде ще започне въздушното такси, докато процесът по предоставяне на услугата е в ход.

Министерството на земята, инфраструктурата и транспорта на Южна Корея обяви по-рано в доклад, че ще позволи ограничена комерсиализация на тези услуги до 2025 г., за да подкрепи градската въздушна мобилност.

Според направеното изявление; Беше заявено, че ще започне с един или два маршрута в столичния район на Сеул, а до края на 10 години ще бъдат изградени 10 терминала за въздушни таксита за местни автобуси, подлези и други зони с висока плътност.

„ Южна Корея, с над 42 милиона души, живеещи в градски райони, предлага на Joby забележителна възможност да превърне въздушните пътувания в част от ежедневието, като помага на хората да пестят време, като същевременно намаляват въглеродния си отпечатък “, каза изпълнителният директор на Joby JoeBen Bevirt.

Подобни публикации

  1. Sony представя ZV-1 II, нова Vlog камера с впечатляващи функции
  2. Дизайн на iPhone 16 Ultra
  3. Функцията за спешни случаи на iPhone 14 продължава да спасява животи
  4. Как да използвам GIF в Instagram?
  5. Как да изчистите кеша на iPhone и iPad?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.