GSM оператор се ръкува за услугата въздушно такси!taksi vazdushno

Южнокорейският GSM оператор SKT постигна споразумение с Joby Aviation за обслужване на въздушни таксита.

С развиващите се технологии през последните години автономните и електрическите превозни средства нарастват популярността си. Въпреки че много компании продължават да работят по този въпрос, разбира се, Tesla е една от най-успешните компании в тази област. Компаниите, които искат да разширят използването на автономни превозни средства, предприемат различни стъпки в тази област.Една от тях беше южнокорейската GSM компания SKT.SKT си партнира с базираната в Калифорния Joby Aviation за своята услуга за въздушни таксита.

Въпреки че нещата се движат бързо в областта на сухопътните превозни средства, развитието на автономните самолети може да е малко по-бавно. Необходимо е да се осигурят подходящи условия за използване на самолети, които са тествани и задълбочено проучени в продължение на много години. Компанията Joby Aviation, която разработва въздушни таксита, постигна споразумение със SK Telecom (SKT) за предоставяне на услуги след дълги тестови проучвания.

 

Прочети Още: Първата информация за Airpods Max 2!

SKT и Joby Aviation ще пуснат услуга за въздушно такси

 Разбра се, че платформата T Map Mobility , базирана на абонамент услуга на  SK  Telecom , ще се основава на осигуряване на по-добра интеграция между пътуването по въздух и по суша . Преди това бяха подписани различни партньорства с Uber на тази платформа.

За да могат KT и Joby да предложат тази услуга, те първо трябва да получат сертификат от правителството на Южна Корея. Засега все още не е известно кога и къде ще започне въздушното такси, докато процесът по предоставяне на услугата е в ход.

Министерството на земята, инфраструктурата и транспорта на Южна Корея обяви по-рано в доклад, че ще позволи ограничена комерсиализация на тези услуги до 2025 г., за да подкрепи градската въздушна мобилност.

Според направеното изявление; Беше заявено, че ще започне с един или два маршрута в столичния район на Сеул, а до края на 10 години ще бъдат изградени 10 терминала за въздушни таксита за местни автобуси, подлези и други зони с висока плътност.

„ Южна Корея, с над 42 милиона души, живеещи в градски райони, предлага на Joby забележителна възможност да превърне въздушните пътувания в част от ежедневието, като помага на хората да пестят време, като същевременно намаляват въглеродния си отпечатък “, каза изпълнителният директор на Joby JoeBen Bevirt.

Подобни публикации

  1. Автоматично проследяване на съня с WatchOS 11!
  2. Научете как водата може да ремонтира вашия екран мигновено!
  3. Как да знаете часа, дори ако батерията ви е изтощена в iOS 18?
  4. Представена е VisionOS 2! Ето функциите
  5. Представен iOS 18: Вълнуващи функции!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.