Деинсталирайте Microsoft Edge от Windows 10

windows 10 , razdelen ekran, dve chasti

Как да деинсталирам Windows 10 Microsoft Edge? В тази статия ще ви разкажем как да деинсталирате Microsoft Edge в Windows 10.

Премахване на Windows 10 на Microsoft Edge – Ако сте стартирали компютъра си от нулата, първото нещо, което ще направите, е да отворите Microsoft Edge и да инсталирате Google Chrome. Разбира се, след всички тези стъпки нуждата ви от Microsoft Edge ще приключи и ще потърсите различни начини да го премахнете. И така, как да деинсталирам Microsoft Edge?

Трябва да кажем от самото начало, че потребителите на Windows 7 могат да премахнат Explorer от своите устройства с няколко прости стъпки, но същото не е вярно за потребителите на Windows 8 и Windows 8.1. И така, какво можете да направите, когато става въпрос за операционната система Windows 10?

Въпреки че името е променено, можем да кажем, че Microsoft Edge е точно като Internet Explorer. Ако имате Windows 10 към този момент и търсите как да се отървете от Microsoft Edge, за съжаление няма да можете. Това обаче не означава, че не можете да предотвратите показването му на вашия компютър.

Основното решение, което можете да приложите в този момент, би било да деактивирате приложението. С този метод, който често прилагаме на нашите смартфони, можете да предотвратите появата на приложението на началния екран или на друго място и да работи на вашето устройство, дори ако не сте деинсталирали приложението.microsoft edge

Как да деинсталирам Microsoft Edge?

  • Щракнете върху полето за търсене .
  • Въведете Windows функции .
  • Щракнете върху бутона с име Включване или изключване на функциите на Windows  .
  • Премахнете отметката до Microsoft Edge.
  • Продължете, като кажете „ Да“ на предупреждението.

След всички тези стъпки трябва да рестартирате устройството си. След рестартиране на вашето устройство, Microsoft Edge ще бъде деактивиран на вашето устройство. Ако искате да го активирате отново, ще бъде достатъчно да следвате същите стъпки и да проверите отново отметката до него.

И така, какво мислите за информацията в това ръководство? Предоставената тук информация работи ли за вас и срещнахте ли проблеми по време на кандидатстването? Не забравяйте да споделите с нас своите виждания по този въпрос в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Как да отмените абонамента за Netflix?
  2. Как мога да сменя потребителското си име в Twitch?
  3. Какво е ERP? Какво прави?
  4. Как да прехвърля WhatsApp от Android на iPhone 14?
  5. Как да зададете местоположение? Споделяне на местоположение в WhatsApp и Messenger

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.