Какво представлява динамичният остров, който познаваме с iPhone 14 Pro?dynamic island iphone 14

Всички подробности за функцията Dynamic Island, която привлича вниманието с моделите телефони iPhone 14 Pro и Pro Max, са тук!

Прочети Още: Как да зададете местоположение? Споделяне на местоположение в WhatsApp и Messenger

Много въпроси могат да възникнат в съзнанието на потребителите относно Dynamic Island, който влезе в живота ни с iPhone 14 Pro. В тази статия искахме да ви предадем функцията Dynamic Island и как работи тя. Всички подробности ви очакват в останалата част от нашата статия.

Какво е Dynamic Island?

Има четири нови смартфона в серията iPhone 14 , която се очаква да бъде представена и продавана с ентусиазъм и представена на голямо събитие наскоро. Тези устройства носят редица иновации спрямо предходната серия по отношение на технологиите.

На потребителите беше представена разликата в екраните на моделите iPhone 14 Pro и Pro Max. Докато Apple включи дизайна на прореза на екрана на предишните телефони, последният отиде с различен дизайн в новата си серия. На екрана има раздел, наречен Dynamic Island.

Тази функция предлага на потребителите повече пространство на екрана. Освен това, тъй като няма дизайн с прорези, той предлага и много иновативни функции. От известно време се говори, че новите устройства, които ще бъдат на пазара, ще имат различен дизайн. Както можете да видите, тези слухове също бяха потвърдени след промоционалното събитие. Трябва също да се отбележи, че функцията Dynamic Island не се използва при моделите iPhone 14 и 14 Plus.

Как работи Dynamic Island

Функцията Dynamic Island в горната част на екрана наподобява капсула и стойка за камера с два отвора, разположени един до друг. Състои се от комбинация от софтуерни и графични фактори.

В допълнение към Face ID сензора и предната камера, той има система за отваряне и затваряне за показване на предупрежденията и допълнителното съдържание на телефона. Налична е и функция за промяна на формата. Най-често използваните приложения на устройството се активират като уиджети и започват да се показват в Dynamic Island.

По този начин е възможно да имате достъп до приложения, без да се налага постоянно да отваряте екрана или да излизате от заключения екран, за да получите достъп до тях. Можете да превключите директно към желаното приложение от екрана, който се отваря с продължително докосване на тази област.

Функцията, която е позиционирана пасивно на екрана, когато не се използва, става активна при натискане. Всяко движение, направено на телефона, показва ефекта си в този раздел. Този изглед се появява на Dynamic Island, когато всеки потребител отвори песен от Apple Music със смартфон iPhone 14 Pro.

Изгледът на снимката на корицата на възпроизвежданата песен е в този раздел. В допълнение, когато получавате указания от приложението Maps, разстоянието продължава да се показва активно благодарение на Dynamic Island в горната част на екрана, дори на заключения екран.

Функцията, която може да се използва чрез промяна на формата или разширяване в определени ситуации, осигурява голямо удобство по отношение на преглед на приложения, както и предоставяне на необходимите контроли. Иновацията, която е оценена от потребителите със своята функционалност, дава възможност за извършване на операции като намаляване на силата на звука или промяна на песента, както и показване на песента, която се слуша.

Кои телефони имат Dynamic Island?

Функцията, която в момента е налична на телефони iPhone 14 Pro и Pro Max от отварянето на кутията, е налична на всички устройства, които са съвместими и актуализирани за функциите на iOS 16 , с изключение на iPhone 14 и 14 Plus.

Причината, поради която функцията е налична на телефони 14 и 14 Plus, е показана като пространството, заето от предните камери на устройствата на екрана. Dynamic Island, функция, която може да бъде активирана в бъдеще за телефони, които не използват дизайн с прорези като SE, в момента се използва активно в смартфоните от висок клас на Apple.

Превключихте ли към най-новата актуализация? Можете да споделите своя опит и коментари относно актуализацията с нас в областта за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Какво е HeyGen AI?
  2. Spotify и OpenAI си сътрудничат: Функцията за дублаж идва в Spotify!
  3. HTML версията на Gmail напуска: Кога?
  4. Threads продължава да се подобряват: Бутонът „Редактиране“ е на път!
  5. Функциите, поддържани от изкуствен интелект, идват в приложението SwiftKey Keyboard!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.