Състоянието на Марк Зукърбърг се топи: Загубени са милиарди долари!mark zuckerberg izgubi m dolari

Състоянието на основателя на Meta Марк Зукърбърг се срина значително. В резултат Зукърбърг падна на дъното на списъка на най-богатите хора в света.

Състоянието на Марк Зукърбърг драстично намаля. Нетното богатство на световноизвестния предприемач е намаляло с 55 процента. В резултат на това Зукърбърг изостана от бизнесмени като Джеф Безос и Илон Мъск. Така че защо състоянието на изпълнителния директор на Meta се стопява? Любопитни подробности по темата тук.

Прочети Още: Какво представлява динамичният остров, който познаваме с iPhone 14 Pro?

Има много важно развитие по отношение на нетната стойност на Зукърбърг, който постигна голям успех, като пусна платформата за социални медии Facebook преди години. Нетното състояние на главния изпълнителен директор на Meta Зукърбърг спадна със 70 милиарда долара.

Според индекса на милиардерите на Bloomberg, Зукърбърг е започнал годината със състояние от 125 милиарда долара, но оттогава е намаляло с малко над 55 процента до 55,3 милиарда долара. Forbes определи нетното състояние на световноизвестния бизнесмен на 51,4 милиарда долара.

В момента Марк Зукърбърг е класиран на 22-ро място в списъка на най-богатите хора в света, споделян от Forbes 500. Илон Мъск, собственик на компании като Tesla, SpaceX и Neuralink, е начело в класацията, а основателят на Amazon Джеф Безос е на четвърто място.

Защо богатството на Марк Зукърбърг намаля?

Meta, която е свързана с Facebook, Instagram, WhatsApp и Oculus, преминава през труден процес през последните 12 месеца. Социалната медийна платформа Facebook, която има огромна популярност по света, загуби около един милион активни потребители дневно през последното тримесечие на 2021 г.

Нетният доход на Meta падна с 35 процента през второто тримесечие в сравнение със същия период на 2021 г. Това разкрива, че приходите на компанията са намалели с над 3 млрд. долара.

Според предадената информация компанията е инвестирала приблизително 10 милиарда долара в проекта за метавселена през 2021 г. Мета също така заяви, че към април има повече от 10 хиляди души, работещи по проекти на метавселена.

Какво мислите за спада в нетната стойност на Зукърбърг? Смятате ли, че инвестицията в проекта за метавселена е грешка? Не забравяйте да споделите вашите мисли по темата с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Сайтът за разработка на торенти RARBG е затворен
  2. Google ще блокира наводнения с помощта на изкуствен интелект
  3. Sony работи върху модел на сгъваем смартфон
  4. Нова глоба от един милион долара за Google!
  5. Важна промяна от Apple 2023

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.