Дизайнът на Google Play Store е напълно обновен!nov dizayn google play store

Новият дизайн на Google Play Store е наличен в някои държави. Новият интерфейс значително ще подобри потребителското изживяване. Ето подробностите за новия дизайн!

Взето е много важно решение относно дизайна на Google Play Store . Софтуерният гигант запретна ръкави, за да преработи уебсайта на Android App Store. И така, как ще изглежда уебсайтът на популярния магазин за приложения? Любопитни подробности по темата са тук.

Какъв вид изживяване ще предложи новият дизайн на Google Play Store?

Базираният в САЩ софтуерен гигант Google реши да промени дизайна на уебсайта на Android App Store. Дизайнът на уебсайта беше последно обновен преди години. Следователно той няма модерен дизайн.

Прочети Още: Обявена е датата на излизане на сезон 6 Peaky Blinders

Според новината, че софтуерният гигант Police’te Android, редизайн на Google Play Магазин, в някои страни, включително Южна Корея и Тайван бяха започнати . Така се появиха някои скрийншоти на обновения дизайн.

Когато разгледаме споделените екранни снимки, виждаме, че логото на Play Store все още е в горния ляв ъгъл на уебсайта. Темата на новия сайт на Android App Store ще има бял цвят вместо сив.

В новия подход към дизайна фокусът е върху възможно най-лесното използване. Настоящият дизайн е малко разхвърлян и това се отразява значително негативно на потребителското изживяване. В новата тема са премахнати игри, приложения, филми и книги от лявата част на екрана. Потребителите ще имат достъп до тези категории чрез навигационната лента, добавена в горната част.

Когато щракнете върху някоя от категориите игри, приложения, филми и книги, ще имате достъп до нови опции за филтриране. Например, категорията приложения ще включва „iPhone“, „таблет“, „телевизор“, „Chromebook“, „часовник“ и „автомобил“. Като щракнете върху тези опции, ще можете бързо да намерите приложенията, които търсите.

В текущия дизайн информация като акаунт, методи на плащане, карта за подарък, списък с желания, активност в играта може да бъде достъпна от лявата част на екрана. С новия дизайн тази информация може да се види през менюто на акаунта в горния десен ъгъл.

 В новия дизайн на магазина за приложения за Android премахването на категориите вляво ви позволява да имате голяма площ. Това е сред най-важните фактори, които извеждат потребителското изживяване на следващото ниво.

Новият дизайн на страниците на приложението е много подобен на дизайна в мобилното приложение. Има голям банер в горната част, голяма икона на приложение и странична лента вдясно, екранни снимки и различна информация в долната част. Има секция за предложения точно под иконата на приложението.

Все още не е известно кога новият дизайн на Google Play Store ще бъде достъпен за всички потребители. Обновеният интерфейс ще бъде достъпен след успешното приключване на процеса на тестване.

Подобни публикации

  1. Събитието Xiaomi 2023 приключи: Какво беше представено?
  2. Нова промяна в мобилното приложение на YouTube
  3. Threads се развива: Налични са много нови функции
  4. TikTok получи едно от най-големите наказания напоследък!
  5. Невероятна иновация от Google Translate

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.