Дизайнът на Google Play Store е напълно обновен!nov dizayn google play store

Новият дизайн на Google Play Store е наличен в някои държави. Новият интерфейс значително ще подобри потребителското изживяване. Ето подробностите за новия дизайн!

Взето е много важно решение относно дизайна на Google Play Store . Софтуерният гигант запретна ръкави, за да преработи уебсайта на Android App Store. И така, как ще изглежда уебсайтът на популярния магазин за приложения? Любопитни подробности по темата са тук.

Какъв вид изживяване ще предложи новият дизайн на Google Play Store?

Базираният в САЩ софтуерен гигант Google реши да промени дизайна на уебсайта на Android App Store. Дизайнът на уебсайта беше последно обновен преди години. Следователно той няма модерен дизайн.

Прочети Още: Обявена е датата на излизане на сезон 6 Peaky Blinders

Според новината, че софтуерният гигант Police’te Android, редизайн на Google Play Магазин, в някои страни, включително Южна Корея и Тайван бяха започнати . Така се появиха някои скрийншоти на обновения дизайн.

Когато разгледаме споделените екранни снимки, виждаме, че логото на Play Store все още е в горния ляв ъгъл на уебсайта. Темата на новия сайт на Android App Store ще има бял цвят вместо сив.

В новия подход към дизайна фокусът е върху възможно най-лесното използване. Настоящият дизайн е малко разхвърлян и това се отразява значително негативно на потребителското изживяване. В новата тема са премахнати игри, приложения, филми и книги от лявата част на екрана. Потребителите ще имат достъп до тези категории чрез навигационната лента, добавена в горната част.

Когато щракнете върху някоя от категориите игри, приложения, филми и книги, ще имате достъп до нови опции за филтриране. Например, категорията приложения ще включва „iPhone“, „таблет“, „телевизор“, „Chromebook“, „часовник“ и „автомобил“. Като щракнете върху тези опции, ще можете бързо да намерите приложенията, които търсите.

В текущия дизайн информация като акаунт, методи на плащане, карта за подарък, списък с желания, активност в играта може да бъде достъпна от лявата част на екрана. С новия дизайн тази информация може да се види през менюто на акаунта в горния десен ъгъл.

 В новия дизайн на магазина за приложения за Android премахването на категориите вляво ви позволява да имате голяма площ. Това е сред най-важните фактори, които извеждат потребителското изживяване на следващото ниво.

Новият дизайн на страниците на приложението е много подобен на дизайна в мобилното приложение. Има голям банер в горната част, голяма икона на приложение и странична лента вдясно, екранни снимки и различна информация в долната част. Има секция за предложения точно под иконата на приложението.

Все още не е известно кога новият дизайн на Google Play Store ще бъде достъпен за всички потребители. Обновеният интерфейс ще бъде достъпен след успешното приключване на процеса на тестване.

Подобни публикации

  1. Netflix и приложението за запознанства Bumble си сътрудничат
  2. Важна новина на всички потребители на Йеттел 2023
  3. Кога ще бъдат пуснати MacBooks с OLED дисплеи?
  4. Нова функция за Гледания сега под туитове ви очаква!
  5. На държавните служители на САЩ е забранено да използват TikTok

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.