Коронавирусът причини трайна загуба на миризма при повече от 1 милион души!covid zaguba mirizma

Новият тип коронавирус може да е причинил трайна загуба на миризма при повече от милион души. Ето всички подробности за изследването, проведено в САЩ!

Проучване, проведено в Съединените щати, разкрива, че COVID-19 причинява трайна загуба на миризма при повече от един милион души . Любопитни подробности около изследването, което накара много хора да се тревожат, са в нашите новини.

COVID-19 води до трайна загуба на миризма при хората

Честите симптоми на новия коронавирус включват загуба на обоняние. Някои хора, преживели болестта, могат да възвърнат обонянието си за кратко време, докато при други този период може да отнеме доста дълго време.

Прочети Още: Дизайнът на Google Play Store е напълно обновен!

Изследванията на загубата на обонянието в Съединените щати значително повишиха нивото на тревожност. Според проучването COVID-19 може да е причинил трайна загуба на обоняние при около 700 хиляди до 1 милион 600 хиляди души в САЩ.

Хората, изследвани в проучването, продължават да изпитват загуба на миризма (аносмия) дори шест месеца след възстановяване от болестта. WashingtonSt Университетът Луис и водещият автор на изследването Джей Пикирило каза в изявление по темата, че има голямо увеличение на броя на хоспитализираните през последните няколко месеца поради нарушения на обонянието.

Пикирило заяви, че загубата на миризма, причинена от новия тип коронавирус, преминава средно за две седмици. Като се има предвид, че обонянието е от голямо значение в ежедневието ни, резултатът е доста тревожен.

Някои организации, като Медицинския колеж на Бейлор, твърдят, че методите на физиотерапия са добри за хората с този здравословен проблем. Проучванията за експериментално лечение на аносмия продължават.

Изследването всъщност показва колко важни са новият тип ваксини срещу коронавирус. Разработените ваксини срещу COVID-19 предотвратяват сериозни симптоми. По този начин позволява леко преодоляване на болестта.

Смъртните случаи от коронавирус се увеличават значително в сравнение с миналата година

Според информацията, споделена от университета „Джон Хоплинс“, броят на хората, загубили живота си заради новия тип коронавирус в Съединените щати, се е увеличил значително в сравнение с миналата година. Броят на смъртните случаи от COVID-19, който миналата година беше 385 хиляди 343, тази година достигна 770 хиляди 800.

Беше посочено, че броят на смъртните случаи от новия тип коронавирус се е увеличил поради ниските нива на ваксиниране. Освен това беше посочено, че премахването на задължението за маска и социално разстояние в някои региони има важна роля за увеличаване на броя на смъртните случаи.

Подобни публикации

  1. Учените работят върху ваксина срещу COVID за пиене
  2. Неразбрани факти за успокоителните
  3. Какво е плацебо ефектът и какво прави?
  4. Как се прави бърз тест за коронавирус 2023
  5. Как се прави антигенен тест 2023

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.