Фирма, която събира данни за местоположение, признава, че продава данниhuq prodadeni mestopolojenia

Huq призна, че е продавал данните. В изявлението на компанията беше посочено, че партньорите по приложението не са поискали одобрение от потребителите.

Huq продаде данните . Британска фирма, която продава данни за местоположението на хората, призна, че част от нейната информация е получена без съгласието на потребителите.

Huq използва данни за местоположение от приложения на телефоните на хората и ги продава на клиенти.

Той каза на BBC, че партньорите по прилагането искат потвърждение от потребителите, но също така коригираха проблема, който обичах.

Фирмата заяви в изявление, че е запозната с две технически нарушения, свързани с нейните изисквания за поверителност на данните. Той обаче заяви, че и двамата са коригирали кодовете си и са преработили приложенията си.

„ Данните на Huq се използват анонимно “, каза Пулсън Конрад , главен изпълнителен директор на Huq , в изявление . Ние ще го направим “, каза той.

Kaibits Software , екипът, разработил въпросното приложение , призна, че има проблеми с разрешенията, но вече е разрешен. 

Huq признава, че продава данни

Huq не изключи възможността други приложения да не са потърсили подходящо одобрение. “ Ние или нашите партньори може да разкрием технически проблеми в бъдеще, но важното е колко бързо действаме и колко сериозно приемаме проблема“ , каза фирмата пред BBC .

Huq рекламира редица услуги на своя уебсайт, като популяризира как показателите за трафика в реално време могат да се използват, за да „открият къде и защо отиват хората“. Например една община може да използва тези данни, за да прецени колко хора посещават от улицата за даден период от време.

Прочети Още: Слушането на музика може да подобри мозъка

Междувременно  Службата на Информационната комисия на Обединеното кралство започна разследване срещу Tamoco, друга базирана в Обединеното кралство фирма за събиране на данни за местоположение, за „непредоставяне на достатъчно информация за поверителност на гражданите на Обединеното кралство“.

Той каза пред BBC, че е помолил фирмата да прегледа личните данни, които са събрали, за да гарантира, че данните на гражданите на Обединеното кралство вече не се обработват и всички останали записи трябва да бъдат изтрити.

През 2019 г. норвежкият оператор NRK закупи необработени данни за местоположението от Tamoco за 3000 британски лири. За тази такса тя събра 460 милиона реда данни от повече от 140 000 телефона и таблета.

Въпреки че това не включва никакви имена или номера на мобилни телефони, той предлага подробна информация за човешките движения, която позволява на телевизионния оператор да разбере истинската самоличност на хората.

Подобни публикации

  1. Microsoft веднъж се е опитала да продаде Bing на Apple!
  2. Discord срина ли се? Има проблеми с достъпа до Discord!
  3. Събитието Xiaomi 2023 приключи: Какво беше представено?
  4. Нова промяна в мобилното приложение на YouTube
  5. Threads се развива: Налични са много нови функции

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.