Ел Салвадор може да получи подкрепа от МВФ поради биткойнel salvador bitcoin

Ще се справят ли Салвадор и МВФ с биткойн? Приемането на криптовалути от Салвадор намира своя път в световната икономика.

Ел Салвадор вижда биткойн на МВФ Какво мислят за договарянето на ? Биткойн може да бъде включен като част от споразуменията на Ел Салвадор с МВФ. Международният валутен фонд обаче не приема това любезно.

Приемането на биткойн от Салвадор, първото по рода си, няма да попречи на правителството да постигне сделка за заем от 1,3 милиарда долара с Международния валутен фонд, според управителя на централната банка на страната .

Управителят на централната банка Дъглас Родригес заяви в интервю в понеделник, че криптовалутата ще загуби репутацията си на спекулативен актив и че правителственият портфейл за биткойни Chivo ще се окаже полезна като легитимна платежна система, от , .

Той дори очаква прословутата нестабилност на цените на Биткойн да помогне на икономиката да расте с повече от 9%, предвидени от банката тази година.

„ Не виждаме никакви рискове“ , каза Родригес в онлайн интервю Може би има допълнителни рискове. Но биткойн ще бъде платежна система, система за финансово включване .

Ще се справят ли Ел Салвадор и МВФ с биткойн?

Родригес също така каза, че страната е подчертала този аспект пред МВФ по време на разговори за потенциално разширено финансиране от 1,3 милиарда долара. Очаква се МВФ да публикува последния си преглед на финансите и икономиката на Салвадор следващия месец, което може да подхрани подновяването на дебатите.

Инвеститорите, особено председателят Nayib Bukele наблюдават отблизо продължителните преговори, особено в сянката на противоречиви политически решения, като например превръщането на Биткойн в законна валута при администрацията на .

Въпреки че страната няма големи плащания в доларови облигации до 2023 г., тя е силно задлъжняла и се нуждае от многостранно кредитно споразумение, за да отключи достъпа до международните пазари през следващата година.

Прочети Още: Amazon Обвинен В Лъжа На Конгреса На САЩ

Биткойнът достигна до 62 560 долара след стартирането на фонд, свързан с криптовалута, търгуван на борса .

„ Ние дадохме ясно да се разбере на МВФ: за нас Chivo и биткойн са само начин на плащане “, каза Родригес, който беше назначен за управител на централната банка през септември 2020 г.

МВФ предупреди през юни за финансовите и регулаторни предизвикателства при използването на криптовалута, докато Moody’s Investors Service заяви, че този ход застрашава програма с финансирането. JPMorgan Chase & Co. Според индексите рисковата премия на Ел Салвадор във вторник е 974 базисни пункта.

Подобни публикации

  1. Голяма уязвимост в TikTok Внимавайте
  2. Потребители на Mac, пазете се от този вирус!
  3. Методи за кражба на акаунт в WhatsApp: Пазете се от тях!
  4. Потребителите на Microsoft Пазете се от това офис приложение
  5. Безопасен ли е изкуственият интелект?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.