Facebook получава помощ от хиляди компании за насочване на реклами!facebook poluchava reklama ot firmi

Facebook получава помощ от хиляди компании за насочване на реклами!

Проучване на Consumer Reports разкри, че Facebook получава данни от хиляди компании за насочване на реклами. Ето подробностите! Facebook получава данни за отделни потребители от хиляди компании. Ново проучване на Consumer Reports се опита да предостави по-точни цифри по този въпрос.

Изследователите установиха, че средно Facebook получава данни от 2230 различни компании за всеки от 709-те доброволци. Доброволци, наети с принос от The Markup, изтеглиха личните си данни от Facebook с помощта на инструмента „Изтеглете вашата информация“ и го споделиха с изследователи.

48 000 компании изпратиха данни за едно лице на Facebook

Общо архивите с данни във Facebook показват, че 186 892 компании са предоставили данни за всички участници в проучването. В един краен пример, „почти 48 000 различни компании бяха намерени в данните на един доброволец.“ Компаниите, използващи рекламната платформа на Meta, качват личната информация на клиентите и навиците им за покупка. Meta го използва, за да показва насочени реклами на тези хора или хора с подобни профили.

Компаниите знаят какъв размер носим, ​​коя марка харесваме

Изследователите смятат, че лекотата на усилията за микронасочване към конкретни потребителски данни обяснява защо 96 000 от изброените компании са се насочили само към един от доброволците.

На вниманието на собствениците на смарт часовници на Apple – Прочети!

Тези данни обхващат малки предприятия, както и големи търговци на дребно и са представени от различни имена. Компаниите всъщност казаха, че смятаме, че смартфоните ни слушат и съответно показват нашите реклами. Но истината е; Компаниите вече знаят какво искаме, нашите размери, кои марки харесваме и кога започваме да пазаруваме. Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Популярната функция на Instagram идва в YouTube!
  2. WhatsApp функция която ще се срещне с превод на живо
  3. Spotify функция която ще позволи да оставите коментар на подкастите!
  4. Функция за редактиране на снимки в Whatsapp
  5. Голяма стъпка за сигурността на потребителите на WhatsApp: Синя значка идва!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.