Facebook премахва акаунти, свързани с армията на Мианмарfacebookmarkzukenburg

Какво се случва между Facebook и военните на Мианмар?

Напрежението между Facebook и военните на Мианмар расте от ден на ден. Фейсбук (с новото си име Мета) започна да затваря акаунтите на мианмарската армия, която извърши един по един преврат в страната.

Мета, собственик на Facebook и Instagram, премахна страници, групи и акаунти, представляващи фирми, контролирани от военните на Мианмар, които завзеха властта през февруари.

Компанията обяви в сряда, че ще изтрие страници, групи и акаунти на фирми, контролирани от военни, като им забрани достъпа до Facebook.

Този ход разширява съществуващите ограничения за тези активи, които вече бяха забранени за рекламиране в платформата през февруари.

Прочети Още: Intel: Ние даваме аванс на AMD

Какво се случва между Facebook и военните на Мианмар?

След като въоръжените сили поеха властта с преврат, Facebook и Instagram блокираха контролирани от военните държави и медии да използват приложенията, което предизвика вълнения в страната.

Тогава компанията заяви, че „иска да третира ситуацията в Мианмар като спешна“ за своите решения.

Точно преди да наложи февруарските ограничения, Facebook заяви, че работи за значително намаляване на разпространението на цялото съдържание във военните профили на Tatmadaw, за които е установено, че разпространяват дезинформация.

Последният ход на компанията идва, след като Facebook продължава да е изправен пред критики, че не е спрял разпространението на реч на омразата в Мианмар, където има десетки милиони потребители.

Тази седмица Meta беше изправена пред дело за 150 милиарда долара заради липсата на действия по отношение на съдържание, което допринася за насилието срещу мюсюлманите рохинджа в страната .

Адвокатски кантори в САЩ и Обединеното кралство стартираха координирана правна кампания на фона на твърдения, че администраторите са знаели за публикациите, групите и акаунтите срещу рохинджа в социалната мрежа и не са направили малко, за да ги блокират.

Рохингите са мюсюлманско малцинство без гражданство, за което се смята, че наброява около 1 милион души в щата Ракхайн в Мианмар. Мианмар не ги счита за граждани и не принадлежи към нито една от признатите етнически групи в страната.

През октомври компанията заяви, че е наела повече хора с познания по език, държава и предмет в страни като Мианмар през последните две години, като добави модератори на съдържание на 12 нови езика тази година.

“ Ние сме ужасени от престъпленията, извършени срещу народа на рохинджа в Мианмар „, каза Рафаел Франкел, директор на политиката на Facebook за нововъзникващите икономики в Азиатско-тихоокеанския регион, в изявление по случая.

Подобни публикации

  1. Край на обажданията за измами и залагания
  2. WhatsApp функция за управление на медиите
  3. Приложение, което превръща iPhone в камера Leica!
  4. Иновации, които всички очакват с нетърпение: Какво се случва в X?
  5. Сега ще трябва да направите това, за да използвате WhatsApp

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.