Intel: Ние даваме аванс на AMDavans intel amd

Известният производител на процесори Intel определи възхода на AMD през последните години като напредък и даде посланието, че нещата ще се променят в бъдеще.

Главният изпълнителен директор на Intel направи изявления за възхода на AMD. Имайки най-големия дял от пазара на процесори от много години, Intel описа възхода на най-големия си конкурент AMD като напредък. Като каза, че са позволили на AMD да се покачва до днес, главният изпълнителен директор каза, че нещата няма да вървят по този начин оттук нататък. 

До средата на 2000-те Intel имаше най-голям дял от пазара на процесори. Неговият съперник, AMD , следваше далеч назад. Но нещата се промениха, след като AMD представи Zen архитектурата. Особено с Zen3, AMD започна да взема по-големи дялове от своите конкуренти както в персонални компютри, така и в сървъри. 

 Правейки изявления за възхода на AMD през последните години, главният изпълнителен директор на Intel Пат Гелсингер говори за интересни подробности. Според Гелсингер Intel доброволно позволи на AMD да расте и ще направи крачки, за да го отмени през следващите години. 

Прочети Още: Човек, който твърди, че е открил биткойн, ще плати 100 милиона долара

Intel дава аванс на AMD

Пат Гелсингер , който присъства на панелите в рамките на 25-та технологична конференция на Credit Suisse , каза за своя съперник: „Не загубих дял от AMD. Дадох им дял. Тъй като нямах достатъчно производствен капацитет, за да покрия целия пазар. С инвестициите, които правим, ще имаме капацитет да покрием нарастващия пазар.“

Въпреки че изглежда като много ясен отговор, трябва да се подчертае, че тези изречения са дадени в отговор на зададен въпрос. „Последните инвестиции на Intel изглеждат много агресивни, като се има предвид пазарната му позиция“, каза на Гелсингер питащият. Първоначално въпросът беше зададен, за да разбере дали Intel инвестира прекалено много. 

След това Гелсингер даде отговора по-горе, за да каже, че мястото на Intel на пазара изглежда така, защото няма производствен капацитет. Накратко, според главния изпълнителен директор, тъй като Intel не може да произвежда достатъчно чипове, някои производители на технологии започнаха да отговарят на нуждите си от AMD. Поради тази причина изглежда, че AMD увеличава продажбите си. Но след като Intel започне да произвежда достатъчно процесори, той ще може да възвърне продажбите, които са паднали на AMD.

Все пак е трудно да се предвиди дали прогнозите на главния изпълнителен директор на Intel ще издържат. AMD успя да създаде зряла платформа за персонални компютри, особено със серията Ryzen. Базираните на AMD платформи, поддържани както от AM4 сокети, така и от авангардни технологии PCIe 4.0, създадоха солидна алтернатива за потребителите. Преди това процесорите, предлагани от AMD, не можеха да издържат толкова добре срещу Intel. Сега процесорите AMD предлагат опции, които можете да използвате без колебание. Всъщност, дори и Intel да произвежда достатъчно чипове, може да не успее да върне старите си потребители.

Подобни публикации

  1. NVIDIA пусна новия си генератор на кодове
  2. Затваря ли се Gmail с милиони потребители?
  3. Европейският съюз започна официално разследване за TikTok!
  4. YouTube продължава да се бори с TikTok
  5. Защо Илон Мъск ще изключи телефонния си номер?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.