Facebook ще скрие акаунтите на потребителите в Афганистанfacebook skrivane na akaunti

Facebook въведе настройка за скриване на акаунт в Афганистан. Профилите във Facebook могат да бъдат скрити срещу биометричната заплаха от талибаните.

Facebook стартира  функция за скриване на акаунт в Афганистан. Американската компания за социални медии стартира инструмент, който да помогне на хората в Афганистан да заключат сметките си. Функцията също така обещава временно да скрие списъците с приятели в страната.

Facebook въвежда нови инструменти, за да помогне на хората в Афганистан да ограничат допълнително настройките за поверителност на техните акаунти. Ръководителят на политиката за сигурност на Facebook Натаниел Глейхер заяви в изявление, че инструментът „с едно щракване“ ще позволи настройките за поверителност за публикации в хронологията, като по този начин ще предотврати изтеглянето или споделянето на снимките на профила.

Прочети Още: Илон Мъск се забавлява с талибаните: социалните медии се разбиха

Facebook въвежда настройка за скриване на акаунт в Афганистан

Новата настройка за поверителност, предлагана от гиганта в социалните медии, ще насърчи потребителите да „ограничат това, което непознатите хора могат да видят“, според скрийншота, споделен от Gleicher. Инструментът няма да е наличен в Instagram засега, но приложението за споделяне на снимки тества „ изскачащи сигнали “, които позволяват заключването и на тези акаунти .

Глейхер добави, че компанията временно е скрила списъците с приятели на акаунти в страната и насърчи хората с приятели във Facebook в Афганистан да променят настройките за поверителност на техните списъци с приятели. “ Ние работим в тясно сътрудничество с нашите колеги в индустрията, гражданското общество и правителството, за да предоставим каквато и да е подкрепа за защита на хората . Ние създадохме център за специални операции, за да реагираме на възникващите нови заплахи .“ казах.

Facebook по -рано заяви, че има специален екип от модератори, който следи и премахва публикации , изображения, видеоклипове и друго съдържание, свързано с талибаните , но не е ясно колко хора са в екипа.

Facebook заяви, че тази забрана означава, че акаунтите, които хвалят, подкрепят и представляват терористичната група, както и тези, принадлежащи на талибаните, ще бъдат премахнати. Facebook говорител „, също като основен език на Дари и пущу -speaking и които имат познания за местния контекст и нови проблеми в нашата платформа, и това ни помага да ни предупреди специален Нашият екип от експерти афганистански там .“ казах.

Facebook заяви, че все още не е решил дали да признае талибаните за национално правителство. Социалният медиен гигант заяви, че вместо това ще следва авторитета на международната общност.

След решението на американския президент Джо Байдън да изтегли американските войски от Афганистан през април , талибаните постигнаха драматичен напредък на бойното поле и почти цялата нация е под контрола на бунтовниците. Афганистан премина под контрола на талибаните от миналия уикенд, след като завзе президентския дворец, както и столицата Кабул.

Подобни публикации

  1. Край на обажданията за измами и залагания
  2. WhatsApp функция за управление на медиите
  3. Приложение, което превръща iPhone в камера Leica!
  4. Иновации, които всички очакват с нетърпение: Какво се случва в X?
  5. Сега ще трябва да направите това, за да използвате WhatsApp

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.